Månadens medlemshäst

Decemberhästen Excellent Charm

2009-12-06 19:35 #0 av: HannaT

Lotta Karlsson är lycklig ägare till månadens medlemshäst, Excellent Charm. Trots att Lotta inte tänkte köpa hem första bästa häst blev det just så, Exet var nämligen den första hästen hon provred.

Lotta är 19 år och bor i Solna, Stockholm. Excellent Charm är hennes egna häst, och hon har varit ägare till honom i 4 år.DSC_0022.jpgDSC_0022.jpg

DSC_0022.jpg
Lotta och Exet på maskeradhoppning.

Exet, som hästen kallas till vardags, är en 12-årig varmblodsvallack som gått som ridhäst sedan 3 års ålder. Han är e: Lindy's Crown och u: Charm Patricia. Han är utblidad cirka LC dressyr och LC hoppning.

Den första hästen var den bästa
Lottas syster varnade Lotta för att falla för den första bästa häst, man ska ju gärna prova flera och känna sig fram. Trots att Lotta hade detta i åtanke blev det just Exet, första hästen hon provred, som fick åka med henne hem. Lotta hade tidigare ridit systerns varmblodstravare, och visste att hon ville ha en egen häst av samma ras.
- Exets förra ägare hämtade honom i hagen, och när han kom där gåendes så var det inget varmblod vi såg. Vi var tvugna att fråga om det verkligen var ett varmblod, för vi tyckte det såg ut som ett halvblod. Men ett varmblod var det, säger Lotta.

När hon borstade på hästen pussade han henne, och ägaren sa att han gör så med människor han tycker om. Även provridningen kändes bra. Excellent Charm var både snäll och sammarbetsvillig.
- Det första min syrra sa i bilen tillbaka var att "köper inte du honom så köper jag honom", så han charmade hela familjen helt enkelt.

0106_LottaKarlssonExcelllentCharm.jpg 
Ekipaget har tävlat upp till 90 cm lokalt.

Korta och långsiktiga mål
Lottas kortsiktiga mål är att börja träna för hopptränare. Långsiktigt vill hon komma ut på fler lokala tävlingar i både hoppning och dressyr.


Tack Lotta för intervjun! Vi hoppas att ni når alla era mål, och att ni hittar en hopptränare ni båda trivs med. Lycka till!

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl
2009-12-06 22:42 #1 av: L00ttz

tack för den fina artikeln =)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.