Månadens medlemshäst

Novemberhästen First Cross

2009-11-04 23:51 #0 av: HannaT

Månadens medlemshäst denna gång är First Cross, eller Festis som han kallas. Han är en stor, ståtlig vallack med tävlingskarriären framför sig.

Festis-hagslöpp-dag-4-043.jpg
First Cross är efter ingen mindre än Robin Z.

Festis ägs av 17-åriga Sofia Hedman, Hedman på ifokus. Sofia har varit hästägare sedan 6 års ålder och för 1 månad sedan köpte hon First Cross.
- Vad jag föll för hos denna häst var nog mycket hans utstrålning och trevliga personlighet där han är lugnt vid hantering, men pigg och full av energi vid ridning, och för hans kapacitet i hoppning. Och framför allt känslan jag fick när jag satt upp och red på honom för första gången, säger hon.

First Cross är 6 år gammal, 170 cm i mankhöjd och uppfödd i Hjo. Där stod han tills Sofia köpte honom direkt från uppfödaren. Stammen är inte fy skam. Festis är efter ingen mindre än Robin Z, och är undan ett fullblodsto. Sofia beskriver First Cross som en kille med mycket energi och nyfikenhet.
- Han älskar att få röra på sig och att det händer nya saker, men samtidigt är han ju en häst med mycket blod och är känslig och uppmärksam på sin omgivning. Han är en glad och trevlig häst som alltid har en nyfiken och pigg glimt i ögat.

Festis-hoppning-091118-003.jpg
Vackert ekipage på hoppbanan. Foto: Julia Hansen.

På grund av att Festis uppfödare inte haft tillräckligt tid för honom så är han något efter i sin utbildning. I dressyren är han mycket känslig och ganska välutbildad, men i hoppningen är han fortfarande väldigt grön och kan både vara tittig och överhoppa sig. Och det ska gärna gå lite väl fort. Men First Cross är tävlad någon 1-meters klass hos förra ägaren.

Sofia har ännu inte tävlat Festis men målet är att komma ut på både hopp- och dressyrbanorna. Hennes kortsiktiga mål är främst att hon och vallacken ska skapa en bra och stark relation till varandra.
- I hoppningen är det att han ska få mer rutin och känna sig säker på hinder, och med tiden inte hoppa hela vägen till månen i sprången. 

 
Vi bakom hästhoppning ifokus är totalt förälskade i Sofias vackra häst och önskar ekipaget ett stort lycka till i framtiden. Hoppas att vi får se mycket av er!

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl
2009-11-05 00:22 #1 av: Hedman

Jätte bra skrivet och TACK SÅ MYCKET :D

Anmäl
2009-11-05 16:48 #2 av: Fiona

Han är ju så himla snygg Skrattande Lycka till med honom!

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2009-11-07 20:12 #3 av: Alma-G

Jättefin häst och duktig ryttare! Lycka till :)

Anmäl
2009-11-11 22:09 #4 av: JoyBysen

Schiisees Vilken snygg häst :O Lycka till med honom Skrattande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.