Hoppnyheter

Omöjlig ponny blev SM-ponny

2009-10-06 09:29 #0 av: HannaT

Ponnyn Cheyenne skulle för fyra år sedan avlivas på grund av att hon var omöjlig att rida och hantera. Men med rätt hantering var hon inget hopplöst fall. I helgen ska hon tävla i ponny-SM i Ljungby.

Ponnyn vid namn Cheyenne har Alexandra Esbjörnsdotter att tacka för livet. Det var nämligen Alexandra som inte kunde acceptera att stoet skulle tas bort rapporterar Nyhetskanalen.se.

- Hon hoppade väldigt bra och hon hade viljan så då fortsatte vi jobba på och nu har det gått så här långt, säger Alexandra inför SM-debuten.

Cheyenne har krävt mycket arbete, och det tog sin även tid innan Alexandra ens kunde rida på ponnyn som fortfarande inte särskilt förtjust i människor. Men stoet och Alexandra har en bra relation.

Läs hela artikeln på tidningenridsport.se.

Har du varit med om något liknande?

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl
2009-10-06 10:25 #1 av: Lindbygarden

Söt ponny! Måste var ngn cob i henne?

Anmäl
2009-10-06 10:39 #2 av: Elshira

Min hingst ansågs ohanterbar och farlig för människor som 2.5-åring av min mamma. Jag var absolut strängt förbjuden att ta honom in och ut ur hagen och han fick därför heller inte komma in utan skulel i princip stå i hagen tills han blev slaktad.

Då slängde jag på honom sadel och träns (aldrig riden eller tränad för det innan, endast gått i träns) och red ut i skogen. När jag kom tillbaka red jag upp framför huset och ringde mamma och bad henne titta ut...

Kan man ha en mer medgörlig hingst än så? Han har dessutom blivit Res. BIS på utsällning, bästa hingst mm

Det är väldigt få hästar som som är så pass "knäppa" att de inte går att hantera på et normalt vid utan blir farliga för både sig själv, andra hästar och oss människor. Har tyvärr varit med om en sådan där trots att han var uppväxt hos oss och aldrig flyttat var helt hysterisk nästan för jämnan. Jag kunde ta honom in och ut ut hagen även om jag åkte på en tel turer, men tog någon annan honom fick han tokspel. Och efter att ha sprungit igenom staketen 2 ggr och orsakat annan hästs död valde vi att ta bort honom. en förutom honom har jag aldrig i mitt liv träffat på en häst som inte går att hantera alls. Bråkiga hästar ebhöver bara bestämda ryttare =)

Anmäl
2009-10-06 12:17 #3 av: Pandy

Jag såg en ponny ihelgen som var lite som den i artikeln, men det är nog mest att den var för svår för ryttaren, och hade nog tagit över kommandot över föräldrarna och ryttaren.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.