Månadens medlemshäst

Septemberhästen Maskerade

2009-09-15 23:56 #0 av: HannaT

Månadens medlemshäst är den mycket söta tyska ridponnyn Maskerade som ägs av 15-åriga Ellinore, Minetta på ifokus.

12.jpg
Pigg och glad Maskerade i hagen.

Maskerade är alltså en tysk ridponny som hunnit bli 17 år (e. Synod Nickelcoin u. Majola). Stoet kallas till vardags för Maijsan och hon är snäll och gosig ponny som ibland kan busa till det i ridningen och i hagen.

Ellinore började leta efter en tävlingsponny och läromästare sommaren 2007. Hon provred då tre hästar som inte passade henne innan hon till slut åkte för att kolla Maskerade. Ett dygn efter provridningen var det bestämt - hon skulle köpa henne. 

8.jpg
Målet är att rida en dubbelnolla i 90 cm.

Ekipaget tränar för instruktör 1 gång i veckan eller varannan vecka på sommaren och hösten. På vintern blir det mer sällan, eftersom det inte finns tillgång manege. Tävlar gör de mest mellan juni och augusti, och då är det både region- och klubbtävlingar som gäller. Det händer också att det blir någon enstaka tävling april, maj och september.
- Maijsan är alltid pigg på tävlingar, speciellt hopptävlingar. På dressyrtävlingar brukar hon vara spänd eller tittig på blommorna vid bokstäverna, men det börjar gå bättre nu! Vårt mål är att få dubbelnolla i en 90 cm-bana, antingen i år eller nästa år, säger Ellinore. Nästa tävling för de två blir den 26 september - klubbmästerskap i både hoppning och dressyr. Ellinore och Maskerade är regerande juniorklubbmästare i dressyr, så det blir att försvara den titeln! I hoppningen de kämpar de för att gå dubbelnolla, det är lätt hänt att Maskerade vägrar, men Ellinore vet att Maskerade kan.

Tack Ellinore för intervjun och de fina bilderna, och lycka till på klubbmästerskapen!

Vill du att din häst ska bli månadens medlemshäst?
Anmäl ditt intresse i den här tråden.

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl
2009-09-16 20:36 #1 av: Minetta

tack tack :D kan skriva här sen hur det går på klubbmästerskapet :)

Anmäl
2009-09-16 20:55 #2 av: HannaT

#2 Det får du gärna göra. Skrattande

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl
2009-09-19 03:25 #3 av: MLphoto

Rolig läsning!

Lycka till på klubbmästerskapet!Skrattande

Anmäl
2009-09-26 23:44 #4 av: Minetta

Resultat från KM finns HÄR! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.