Om hoppning

Saint Amour - liten men tapper

2009-09-15 02:17 #0 av: HannaT

Den 9-åriga lilla hingsten har hoppat rätt in i svenskarnas hjärtan. Med Svante Johansson i sadeln har Saint Amour bland annat vunnit världscuphoppningen i Scandinavium tidigare i år.

Saint%20Amour.jpg större.jpg
Saint Amour och Svante Johansson segrade i Scandinavium.
Foto lånat med tillstånd från stallks.com.

Saint Amour är en mörkbrun hingst på 162 cm i mankhöjd, vilket är ganska litet jämfört med andra elithopphästar. Han är född 1999 och är godkänd för avel i Sverige och i Hannoveranerförbundet, Zangersheide och Luxemburg. Hingsten vann sitt 70-dagars prov som 3-åring med 10/10 för ridbarheten av testryttarna och han har som 4-, 5- och 6-åring varit i topp i de tyska championaten. I Bundeschampionatet vann Saint Amour som 6-åring båda kvalen och hade högst hoppoäng i finalen. "Han har ett stort register i hoppningen och kan enkelt både korta och länga sig" och "Mycket positiv inställning" är bara ett par av de positiva kommentarer han fått. Han är för sin ålder mycket välmeriterad i tävlingssammanhang och har visat prov på spektakulär hoppning.

untitled.jpg

Saint Amour är efter Stakkato som är etta för andra året i Tysklands BLUP över hopphingstar. Han har bl a vunnit Bundeschampionatet i Tyskland och tävlar nu Grand Prix hoppning med stora framgångar. Han har hela 14 godkända söner och 21 premieston. Modern Sarah är ett premiesto med tre utmärkelser i Hannoverförbundet, i hoppning fick hon poängen 9 för teknik och 10 för kapacitet.

År 2006 blev Saint Amour godkänd för den svenska avelsföreningen i Flyinge och flyttades då till Sverige. Hästens nya ägare blev Group 2008 och nya ryttaren blev, som vi ju alla vet, Svante Johansson.

Ännu en bild på Svante och Amour.


Källförteckning:
Show jumper club magazine nr. 1 2009
Group 2008
Ågårds hingststation  

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl
2009-09-16 00:04 #1 av: HannaT

Han är en av mina favoriter. Skrattande

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl
2009-09-17 15:17 #2 av: Hannybee

Min med! :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.