2009-09-13 20:42 #0 av: HannaT

Hollänskan Hoorns hingst O´Brien kraschade rätt in i ett hinder under tävlingarna och fick en allvarlig senskada. Hästen Hoyo de Mintery hoppade hela banan trots en hälta och Meredith Michaels-Beerbaum föll av sin häst Checkmate.

Det var fändelsrik lördagkväll i Spruce Meadows.

O´Brien hämtades med hästambulans och kommer troligtvis inte kunna återvända till tävlingsbanorna efter den allvarliga senskada han fick.

Norske ryttaren Stein Endresen red hästen Hoyo de Monterey som rev hinder efter hinder och fick totalt sex nedslag. Efter ritten upptäcktes det att hästen skadat sig och var halt.

Sista ryttare att rida för tyskland var WC-mästarinnan Meredith Michaels-Beerbaum med Checkmate. Det är en fin runda fram tills sista hindret då ekipaget kommer fel och hästen hoppar rakt igenom hindret. Meredith tappar banasen och åker av efter att de passerat mållinjen, slår hårt i marken och blir liggande. Sjukvårdare och lagmedlemmar rusar in på banan, men Meredith reser sig efter ett tag och går ut på ostadiga ben. Utanför banan känner Meredith dock att hon inte mår bra och förs med ambulans till sjukhus, men efter en grundlig undersökning fick hon lämna sjukhuset samma kväll.

Läs hela artikeln på ridsports hemsida.