2009-09-07 15:47 #0 av: HannaT

De blir bara fler och fler, och här är en ny uppdaterad lista.

dressyr2.jpg

Denna sajt, dressyr iFokus, har skapats för alla oss med ett intresse för dressyr! Kanske du har ett nyväckt intresse eller har ridit/kört i många år? Du kanske föder upp gångarthästar/ponnier eller har hingstar? Tävlingsrider eller har precis börjat på ridskola? Kanske ni har funnit tjusningen i att fokusera på detaljer för att försöka fullända er ridning och samspelet med hästen?

engelsktfullblod.jpg

engelskt fullblod iFokus diskuterar vi allt som rör det engelska fullblodet, både som ras och individ. Vi drar bland annat upp ämnen som avel, användningsområden, vård och skötsel, utbildning och mycket därtill - allt som hör till rasen, helt enkelt. Tillsammans kan vi utbyta erfarenheter, hjälpas åt med att besvara frågor och lösa problem.

hasthoppning.jpg

Hästhoppning är en sport som kräver känsla, koncentration, fart och ibland också tur, och konkurrensen ute på tävlingarna är ofta hård. Alla är dock inte intresserade av att tävla, och det kan vara minst lika kul att bara hoppa för skojs skull hemma i paddocken eller ute i skogen. Kort sammanfattat är hoppning en fartfylld, rolig gren som kan utövas av ryttare och hästar på alla olika nivåer. Vi diskuterar sporten på hästhoppning iFokus.

hastfoto.jpg

Hästfoto iFokus är ett diskussionsforum för dig som är intresserad av, eller nyfiken på, hästfotografering. Här har du möjlighet att lära känna massor av andra medlemmar med samma intresse. Vi diskuterar allt som rör området hästfotografering, och lite till!

naturalhorsemanship.jpg

Har du ett brinnande intresse för att lära dig om hur hästar fungerar mentalt? Vill du bara ha din häst som kamrat och lära mer om hur du kan rida ut säkert? Vill du hålla häst på ett  så naturligt sätt som möjligt? Har du ett öppet sinne för hästarnas viljor och egenskaper och inte endast fokuserar på tävlingsresultat? Välkommen in på natural horsemanship iFokus.

ridsport2.jpg

ridsport iFokus pratar vi om ridsporten och det som ligger oss alla varmt om hjärtat - hästen! Givetvis så blir det en hel del annat smått och gott om andra trevliga saker.

ridtravare.jpg

Ridtravare iFokus är forumet för oss med intresse för ridtravare och deras speciella drag. Här kan du diskutera dina problem och motgångar tillsammans med andra i samma situation, eller presentera dina framgångar och trigga andra till att göra detsamma.

arabiskafullblod.jpg

Arabiska fullblod iFokus är en sajt för dig som är intresserad av uppfödning/avel på denna underbara hästras. Här diskuterar vi om allt som har med avel på arabiska fullblod att göra och även en del allmänt om att vara hästälskare. Vi kan på denna sajt utbyta erfarenheter, hjälpas åt att lösa problem och bara ha en trevlig pratstund med likasinnade.

bruksaraber.jpg

Bruksaraber iFokus handlar om det arabiska fullblodet och dess många olika användningsområden, bland annat distans, westernridning, körning, dressyr, vardagsaktiviteter och allmänt om att vara hästägare. Här är alla välkomna i diskussioner om våra ädla vänner.

connemara.jpg

Här, på connemaraponny iFokus, ska vi diskutera connemaraponnyn i det oändliga. Allt som har med rasen att göra, och lite till. Bolla tankar och funderingar kring hingstval, utställningsresultat och tävlingar kanske? Hur förbereder man bäst sin connemara för till exempel treårstest?

gotlandsruss2.jpg

Har du ett gotlandsruss, är uppfödare eller bara gillar russ? Vill du läsa intressanta artiklar och knyta nya kontakter med andra erfarna uppfödare eller nyblivna ägare? Då kommer du att trivas på denna sida! Här kan du också läsa och diskutera om rasens dåtid, nutid och framtid! Välkommen in på gotlandsruss iFokus.

irish_cob.jpg

Den här sajten, irish cob iFokus, är tänkt att vara en informations- och mötesplats för alla er som har intresse i denna hästras, oavsett om ni är ägare, uppfödare eller bara intresserade av att läsa, se bilder och diskutera Irish Cob.

islandshast.jpg

Detta är sajten för dig som har ett intresse för Gudarnas häst. Här tar vi upp allt ifrån hingstar och avel till tävlingar och gångartsproblem. Oavsett om du tävlar på hög nivå eller precis har upptäckt rasen så finns det fler här som delar samma intresse som du! Så sadla hästen och tölta runt bland våra trådar och känn dig varmt välkommen in på islandshäst iFokus!

new_forestponny.jpg

New forestponny iFokus är till för dig som vill träffa nya människor inom rasen, kanske en uppfödare, hingsthållare och andra aktiva som engagerar sig i rasen. New Foretsponnyn är en allroundponny som har många olika användningsområden. Alltifrån ridskoleponny till att vara framgångsrik tävlingsponny.

ponnytrav.jpg

Här på ponnytrav iFokus finner du en komplett mötesplats för alla som gillar ponnytrav! Alla åldrar är representerade och du möter såväl aktiva kuskar, föräldrar och tränare som uppfödare, hästägare, nybörjare och andra intresserade.

shetlandsponny.jpg

Varmt välkommen in till shetlandsponny iFokus! Denna sida är till för alla de som vill veta mer och prata om Shetlandsponnyer.
Tänk på att alla skriver ur sitt perspektiv och beskriver sina egna upplevelser/erfarenheter.

trav.jpg

Den här sajten är till för alla oss som gillar trav. Här ska vi samla tips och säkra vinnare. Att vinna på trav är inte svårt om tillsammans hjälps åt att hitta de rätta dragen. Men trav handlar inte bara om att spela hem miljoner. Vi ska också diskutera trav som sport. Du är varmt välkommen till trav iFokus.

welshponny.jpg

Är du stolt ägare till en Welsh? Kanske har du precis köpt en ponny, kanske har du tom flera stycken och har haft i många år eller kanske är du bara väldigt förtjust i rasen och vill lära dig mer? Då är welshponny iFokus platsen för dig.