Om hästhoppning.ifokus

Månadens medlemshäst

2009-07-24 00:20 #0 av: HannaT

Nu börjar vi med en ny grej här på hästhoppning.ifokus - månadens medlemshäst.

Foto: Tove Fant
Foto: Tove Fant

Fram över kommer vi att skriva en artikel i månaden om era, medlemmarnas, hopphästar. Dels som en rolig grej, men också för att vi får lära känna varandra bättre. För visst är man lite nyfiken? Alla är lika välkomna att ställa upp, det är bara trevligt att läsa om ryttare och hästar på alla olika nivåer.

Om du vill att din häst ska bli månadens medlemshäst så kan du anmäla ditt intresse i den här tråden.

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl
2009-07-24 00:30 #1 av: dijete

Bra att min idé kom till nytta! Hoppas ni hittar riktigt fina hästar!

Anmäl
2009-07-24 00:37 #2 av: HannaT

#1 Tusen tack!

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl
2009-07-24 00:49 #3 av: dijete

#2 Det är lugnt ;)

Anmäl
2009-07-24 00:59 #4 av: JoyBysen

Hur ska man göra om man vill anmäla sig? Vad ska man skriva? Ska man lägga in bilder? Glad

Anmäl
2009-07-24 15:54 #5 av: HannaT

#4 Skriv i den här tråden. En kort beskrivning om hästen, tex namn, ålder och hur långt ni har kommit. Gärna en bild också.

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl
2009-07-24 21:06 #6 av: Minetta

Namn: Maskerade

Född: 3.4.1992

Färg: rödbrun

Mankhöjd: 148 cm

Maijsan (som hon kallas) kom till mig 24.11.2007 och vi har tävlat i hoppning och dressyr på klubb- och regional nivå. Tex. lätt C & B, hoppning 70-90 cm. Målet i år är att få dubbelnolla i 90 cm. Vi blev klubbmästare i dressyr år 2008 och kom andra i klubbmästerskapet i hoppning, en förarglig rivning på sista hindret, vi hade snabbaste tiden ;)

Anmäl
2009-07-24 21:08 #7 av: Minetta

En till bild, den förra var så suddig :P

Anmäl
2009-07-24 23:14 #8 av: JenniferH

Namn: Foreign Enterprises Dancer

Född: 1991

Mankhöjd: 147 cm

Dancer och jag tävlar hoppning, Har hittils startat LC+5. Det långsiktiga målet är LB men nu är jag bara nöjd om hon går nolla i LD, LC för hon har lite humör den damen :P
Hon har gått Msv hoppning tidigare.

Anmäl
2009-07-25 12:53 #9 av: JoyBysen

Namn: Bysen

Född: 1997-06-06

Mankhöjd: 143,5

Bysen och jag har tävlat LC+5 tillsammans än så länge, och målet i år är att starta en LB med bra resultat :) Bysen är en riktigt pigg ponny, och väldigt busig. Han älskar att hoppa och galoppera fort och då "råkar" det bli några bocksprång ganska ofta ;) Han är både vacker och charmig, och alla som ser honom tror att han är 6 år i stället för 12 ;) Han vill alltid vara i centrum annars börjar han gnägga och steppa för att få uppmärksamhet. Bysen har tävlat LA och medelsvår B innan. :)

Anmäl
2009-07-26 02:23 #10 av: Klasselover

Namn: Bonzer
Ras: Nordsvensk
Mankhöjd: 160cm
Född: 1995

Jag har ridit Bonzer i ett halvår nu, och ägaren har bara hoppat med honom sedan i höstas, vilket gjorde att han inte hade så bra teknik. Hon hade även bara hoppat i trav innan. När jag hoppade Bonzer första gången blev det mest i trav, hinderna låg på 40-50 cm ;) Tekniken var inte den bästa men viljan hade han! Jag började hoppa med honom i galopp och han tycker det är såå kul och är alltid taggad :) Vi började klättra mycket med honom i skogen och även hoppa studs, och löshoppat har vi gjort ett par gånger. Han har blivit så mycket bättre när det gäller tekniken!  Vi håller oss fortfarande på låga höjder, han är så pass tung så vi kommer inte så högt upp ;D Jag tycker han ska bli månadens häst för att han gjort stora framsteg under bara två månader!

Anmäl
2009-07-26 03:39 #11 av: Invisible

Namn: Crackson
Ras: Varmblodig travare
Mankhöjd: Crirkus 1.60 cm
Född: 1992

Crackson är en kille laddad med otroligt mycket charm och minst lika mycket vilja. Han var varken dressyrriden eller hoppad när han kom till mig i Augusti 2008, och vi har fram tills i maj i år jobbat mycket med detta, dock satsat främst på dressyren. I början var det markbommar som gällde, och han ville absoluuuut inte över dom! Det var inte så att han var tittig eller rädd för dom, -han ville bara inte! Han stannade ca 3 meter framför och där stod han bara. Det var näst intill omöjligt att få honom att gå framåt! Jag fick -trots att det är emot det jag "tror" på-, hoppa av och leda honom över, och det var absolut inga probem. Att använda spö på honom var som att trycka på "on"-knappen på en mekanisk tjur. Huha!

 

Problemen fortsatte i flera månader, och när vintern kom fick jag svälja min "jagkanochvillgöraalltsjälv"-stolthet och söka hjälp av tränare. Det kunde jag inte gjort bättre. Efter första, smått kaotiska, lektionen fick jag blygsamt gå fram till tränaren och fråga om jag var välkommen tillbaka med min vilde. jag menar, jag vill ju inte vara i vägen och förstöra för andra ekipage. Lyckan var på min sida, och jag förtsatte rida där varje vecka fram till sommaren. Mot våren började allt lossna, både i dressyr, hoppning och uteritter. Han blev fantiastisk; lyhörd, mjuk och sammarbetsvillig. Ställde verkligen upp på allt jag bad honom om, och gjorde alltid sitt yttersta.  Vi startade en hopp CR kring påsk, och nollade båda starterna. Sedan i juni var vi med på ytterligare en CR, dock utanför klubben. Där nollade ena klassen.

Fredagen den 17 Juli 2009 såldes Kräkan till en familj  jag vet kommer ta väl hand om honom.

 

 

Anmäl
2009-07-26 19:47 #12 av: starcatcher

Namn: Nerco van de Bredehoeve
Ras: Haflinger
Mankhöjd: Troligen maxad D.
Född: 2001

Nico är en otroligt pigg och positiv liten herre, som är precis som en unghäst, eftersom att han inte vart riden mer än i skog och mark i två år när jag fick honom. Detta hade skett i repgrimma och barbacka, så han fick väl sig en chock när han kom hem till mig. Det var sagt att han skulle vara ganska högt utbildad från marken, men det mesta som sades visade sig vara tvärt emot verkligheten. Han var aldrig hoppad mer än i skogen, och när jag fick honom i slutet av April 09 så sprang han bara igenom alla hinder, oavsett höjd, utan att bry sig alls. Nu några månader senare så hoppar han allt man styr på utan att tveka, och detta med relativt god teknik. Han kunde inte heller galoppera när han kom, mer än på raksträckor från slängtrav ungefär, nu gör han någolunda rena fattningar från skritt, och rena från trav.

Anledningen till att han borde få bli månadens medlemshäst är enkel; han har på kort tid gjort mig säker i sadeln. Efter diverse avramlingar och skenturer så blev jag otroligt hopprädd, men Nico har tagit all form av rädsla och slängt den i sjön, för jag behöver inte vara orolig, jag vet ju att han alltid stället upp!

Anmäl
2009-07-27 02:00 #13 av: Fiona

jag är gärna med =) men är det inte bättre att alla som vill vara md skickar PM till dig ist för att skriva  tråden ? D blkir roligare att läsa artikeln sen ^^

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2009-07-28 01:27 #14 av: HannaT

#13 Det är en bra idé, men jag får rätt många PM, och därför blir det enklare för mig att samla alla i den här tråden så att jag har bättre koll. Man behöver ju bara skriva lite kort om hästen här, artiklarna blir ju mer djupgående. Glad

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl
2009-07-29 01:55 #15 av: Fiona

#14 okej =)

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2009-07-29 02:00 #16 av: Angies

Namn: Hadar
Ras: Fjording
Mankhöjd: ca 146 nånting tror jag
Född: 2003

 

Hadar är inte min häst utan en häst jag hyr. Träffade honom första gången 16/1 2009 och blev helt förälskad ;) pratade med dom som äger honom och hämtade hem honom en vecka senare. Han går på ridläger på somrarna (på taffsnäs) och sen hyr jag honom augusti - juni. Han är väl inte sådär jätteutbildad inom hoppningen, än. Men han tycker det är väldigt roligt i allafall, så det är bara för oss att jobba på :)

Anmäl
2009-07-29 13:58 #17 av: Hannybee

Namn: Boogie T.

Ras: Varmblodig travare

Mankhöjd: Ca 155-160 cm

Född: 1990

 

Boogie T. är min sköthäst eller vad man ska säga... Ägarna rider inte längre så jag och min kompis får vara i deras stall och rida deras två travare nästan så mycket vi vill. Boogie är "min" häst då, och jag har tränat honom regelbundet i ungefär ett år nu. Vi har väl inte kommit så jättelångt ännu, men vi kämpar på. Han har hoppat som mest ungefär 75 cm med mig på ryggen. Galoppen jobbar vi på och jag hoppas att han kan lära sig galoppfattning så snart som möjligt. Han är en väldigt snäll men känslig häst, som alltid försöker sitt bästa. :)

Anmäl
2009-07-29 23:35 #18 av: oliviaoakilles

Namn: Akilles

Ras: Korsningsponny reg Svensk Ridponny

Mankhöjd: 139.5

Född: 1997

Kön: Valack

Kat: C

 

Kan ju börja med att berätta att han är ridskoleponny. Akilles var ingen ponny man räknade med skulle bli någonting från början. Hade inga gångarter alls. Dessutom så såg han för rolig ut, stort huvud, omusklad och kraftiga korta ben. Jag kan inte ens förklara hur han såg ut. Han såg verkligen inte ut som en häst. Men han börjades tränas. Flera ryttare la ner energi på honom, men ingen vart sådär imponerad av honom. Han blåvägrade ge med sig och var världens elakaste ponny. Vid det här skedet visste man inte att han var klapphingst. Sen en dag när jag kom till ridskolan och det stog Akilles på mig och inte Tim så vart jag fundersam.. jag brukade alltid rida Tim och nu skulle dom kasta upp mig på Akilles. Så jag genomförde väl den lektionen med att rida Akilles, inte vet jag varför men jag vart uppkastad på honom vecka efter vecka, kanske såg ridlärarna någonting speciellt när jag red honom. Men jag tyckte verkligen inte om honom. Men efter ett tag när jag fick honom att ge med sig så kände jag faktist att jag tyckte om att rida honom, för han LYSSNADE på mig, han lyssnade inte på många andra, men på just mig gjorde han. När jag väl började tycka om honom så släppte jag taget om Tim och ville rida Akilles varje vecka. Han började även visa lite vilja att hoppa. Spetsade öronen så fort det kom fram ett hinder på banan, så vi började tävla lite smått, först klubbtävlingar och sen kom vi ut på våran första lokala och sem så fortsatte vi sådär. Träna och nöta på hela tiden, ju mer tiden gick ju mer gav han efter. Förra året så lånade jag hem honom på foder i två veckor och det var då jag verkligen kände hur mycket tid och ork jag lagt ner på den hästen. Sen känns det som om han är formad efter mig, precis så som jag vill ha en häst. Tog hem honom iår igen och jag vet verkligen nu hur mycket jag älskar den ponnyn. Han är allt för mig. Kan ju berätta att han nu har gått LB:1 dressyr med fina resultat, dock inte med mig då jag är mer hoppryttare. :p Men med mig har han gått LC hoppning än så länge men vi debuterar LB till hösten och han älskar verkligen att hoppa. Vi tränar även till att så småningom starta en dressyr också. :)

Anmäl
2009-07-29 23:43 #19 av: oliviaoakilles

Bild på oss :)

Anmäl
2009-07-31 02:16 #20 av: nelliea

Truls

ras: Nordsvensk bruks

e. Bergakung 1883

u. Troja

 

Truls är min medryttarhäst och jag började rida honom i slutet av januari 09. Han är allt jag någonsin har önskat mig. Det tog säkert en månad innan jag lärde känna honom och innan jag verkligen fäste mig vid honom, men efter det kunde jag knappt vara hemma från stallet två dagar innan jag var tvungen att åka till honom igen, han hade helt enkelt stulit mitt hjärta. Jag är framför allt en dressyrmänniska och har faktiskt lite hoppskräck. En dag ställde jag upp två sockerbitar på ridbanan och tänkte att vi skulle väll i alla fall prova hoppa, och det gjorde vi, jag har aldrig kännt en häst hoppa med en sådan kraft och vilja, han älskade det! Hade hört av ägaren att han gillade att hoppa men det var inte mycket mer än så, men när vi väl provade så flög han över hinderna, och eftersom han är så pass tuff och positiv till hoppning så hjälper han även mig med min hopprädsla och jag känner redan att den är på väg att försvinna, tack vare den där hästen, "min" älskade Truls.

Jag tror att bilden är från våran eller min första "hoppträning". :)

Anmäl
2009-07-31 02:18 #21 av: Fiona

Gud vad många, borde kanske bli veckans medlemshäst annars kommer det ju ta över ett år att presentera allaFlört

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2009-08-06 15:31 #22 av: L00ttz

Namn: Excellent Charm

Född: 1997

Mankhöjd:160

Kön: valack

OM:

Köpte exet för fyra år sedan och har inte börjat träna på allvar först för typ ett halvår sen och nu e vi uppe på 90 cm höjd inom hoppning och har hoppat 110 håller även på att finslipa dressyren så vi kan komma ut på dressyrtävlingar. vår första lokala hopptävling blir nästa helg på Ekeby ridsällskap =)

Anmäl
2009-08-06 17:54 #23 av: MLphoto

Herkules

e. Tagg 1895
u. Delora 22827

Nordsvensk Brukshäst
Född 050531
Hingst
ca 156cm i mankhöjd

Köpte min prins för 2år sedan som 2åring, då var han nästintill ohanterad och hade inget självförtroende alls. Bara jag tittade på hans ben så flög han i luften, så pass illa var det.
Vi har kämpat tillsammans, och idag är han världens underbaraste. Jag har ridit in och utbildat honom själv från scratch så han är totalt formad efter mig, och helt perfekt om jag får säga det själv!
Jag brukar skämta och säga att han inte vet om att han är nordsvensk, för han har energi som skulle räcka till ett helt kavalleri. Han studsar och hoppar så fort han tycker att någonting är roligt, och självklart är hoppningen hans absoluta favorit. Fick han själv välja så skulle vi hoppa 7dagar i veckan, 365dagar om året, haha!
Han har löshoppat 140cm med GOD marginal, och med en riktigt bra teknik. Uppsuttet har vi dock "bara" hoppat 80-85cm, eftersom han fortfarande är ung.
Den 13/9 gör vi vår tävlingsdebut i hoppning, vi kommer starta 70 & 80cm. Det är bara clear rounder så det är perfekt att börja med tycker jag.

Jag kan sitta här i en vecka och berätta allt om min häst, men det orkar ni inte med ;)  Så där är en 'liten' presentation iaf. Och självklart, en bild på min prins där han löshoppade 140cm!

Anmäl
2009-08-13 01:05 #24 av: Splachfotografen

Giannino SJ
e Bright Fantastic xx
u Ginn Alea

Ridponny
född 950427
Valack
147,7 cm

Janne som han kallas är en ridskoleponny som ingen trodde att man skulle kunna starta en hopptävling på. Jag började att rida och hoppträna honom i slutet av hösten -08. Gick inte speciellt bra och han bara vägrade. mitt tålamod kan vara ganska så långt ibland och det blev längre juh mer jag red Janne, desta fler träningar vi hoppade på desto mer hoppade han. Och så kom alla titthinder in och vi han knappt in i ridhuset innan han gick ut igen ungefär. Den 1 mars var jag dum nog (tyckte jag) och åkte iväg på en hopptävling på honom. DM för ridskleekipage Uppland. Ingen visste vad han skulle göra men när vi lastade ut så stod han på rampen och verkligen ägde stället. Börjar med att vi vägrar ut oss på en stor planka i första klassen (han har något emot dessa plankor), sen i andra klassen lyckas jag klämma runt honom med stor möda i grundomgången och det blev omhoppning på 2 ryttare i DM klassen. Jag först, stannar på samma planka som skulle hoppas åt "fel" håll enligt Janne och sen rev vi det. slutade på 8 fel. Den andra ryttaren, min tävlings, tränings och bästa vän glömmer tyvärr bort ett hinder och blir utesluten. Själv vinenr man DM på första tävlingen med Janne. Och sen rulalde det på. Placering efter placering kom in och Janne blev säkrare på hinder. Nu ska vi starta Div 2 lag i uppland i höst :) Detta var lite om oss, mest tävling dårå.

Anmäl
2009-08-18 18:48 #25 av: Selinas

Namn: Selinas

Ras: Tysk Sporthäst

Mankhöjd: 166 cm

Född: 22/3 2004

 

Jag köpte Selinas den 8 April i år. Han var då nyimporterad från Tyskland. En månad senare blev han sparkad i hagen och var tvungen att äta penicillin i 2 veckor. Efter det, och när vi kommit igång igen började vi hoppträna. Tanken var att vi skulle komma ut på en klubbtävling om någon vecka men nu har han vrickat sig i hagen och står i sjukhage på metacam. Det vill säga vi har knappast haft turen på vår sida. Men han är min bästa vän och vi utvecklas tillsammans hela tiden. (När vi väl kan träna.) Som högst har vi hoppat drygt 90 cm. Men såsmåningom ska vi ut på tävlingsbanorna!

Anmäl
2009-08-20 22:52 #26 av: Juvel-01

Sörängens Juvel er en 8 år gammel kat. C sto jag har hatt siden hun var 6. Da hadde hun allerede fått et føll, Sörängens Johlene.

På sine unge år har Juvel allerede vist seg å være en fantastisk ponni, på alle mulige måter. I sprang har vi vunnet Grand Prix/1,15 m på Elit tavling nationelt, 5. plass i Internasjonal Grand Prix/1,20, 11. plass individuelt i Nordisk, bronse med lag i Nordisk og bronse i Norges mesterskap 09. Uten om dette har hun masse feilfrie runder i MA/MA+5. Ingen er som hun ! :D

Juvel gjør alltid sitt beste, derfor fortjener hun å bli månadens hast :)

Anmäl
2009-09-03 00:47 #27 av: WhoCares-01

Gissar att ingen lagt upp någon gammal ridskoleponny än?? ^^

Pajas

född:19/6 -83

ras: 25% fjording och 75% New forest.

u. Pira e. Hoekshors denny

I maj var det hela sju år sedan jag fick honom. Det är nog en av de lyckligaste dagar jag upplevt...

Mamma väckte mej på vår (tro det eller ej) gemensamma födelsedag och sa att vi skulle på en utflykt. jag fick ha ögonbindel och hade ingen aningvart vi var påväg. spännande för en nybliven elvaåring?? ^^ när vi va framme fick de dra ut mej ur bilen. de hade sagt att vi var vid en godisaffär men jag vägrade gå in om jag skulle ha bindeln för ögonen. men när de tog bort bindeln stod han där alldelles snövit och med en röd rosett kring halsen ^^ min älskade Pajas <3.

vi har aldrig tävlat eftersom han var 19 år redan då men hoppträningar och clear-rounder har de vart =) nu när jag är för stor för honom är det ett syskon par (8 och 11 år) som har honom på heltid i samma stall som jag har min andra häst. den äldre av systrarna hopptränar varannan vecka och har hoppat ett par clear-rounder med honom. =) han är en riktig läromästare som levt halva sitt liv på två olika ridskolor. jag har till och med haft vikarier som ridit honom när de var små =D.

bilden är från senaste hoppträningen =) man ser inte ens stelheten... bara gubbmagen skriker det om xD

Anmäl
2009-09-03 00:48 #28 av: WhoCares-01

kolla bakbenen ^^ inte dåligt för en 26 åring =D

Anmäl
2009-09-06 18:15 #29 av: Clarissa

Skulle så gärna vilja vara med me en häst här men har ingen egen, och rider inte någon speciell häst regelbundet, bara på ridskolan och där byter man ju häst efter 4-5 gånger :/   Skulle kunna ta med Micha, men han är ju ingen häst jag ridit, bara skött i nästan ett år.. Men han hoppar skitbra (:  Går de bra med en man aldrig ridit på?? ^^,

Anmäl
2009-09-06 21:07 #30 av: Fiona

Kanske ska skriva en kortis om Dodde också!

Namn: Dro Douge, "Dodde"

Ras: Arabiskt fullblod

Ålder: 14

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2009-10-08 23:16 #31 av: Fiaa2

Namn: Anna Bella "Bella"
Ras: Svenskt Halvblod
Mankhöjd: ca 164 tror jag
Född:1989

Bella är min medryttarhäst, jag har ridit henne sen i slutet av sommaren :) Innan jag hittade knapparna på henne är hon ganska svår i både dressyren och hoppningen. I dressyren är hon rätt stel och svår att jobba med ;) Hon älskar dock att hoppa, men blir lätt lite tittig och stannar. Dock är hon annars helt underbar! Vårat mål iår är väll att bygga lite mera muskler och rida LB stadigt :)

 

Anmäl
2009-10-09 16:14 #32 av: Sisterhood

jag & min stjärna Mayenne! =)

Mayenne är ett Eng. Fullblod på 5år alltså född 2004.

Ca 1.65 i mankhöjd, my baby! <3 :)

Anmäl
2009-10-10 14:56 #33 av: KarolinaNowak

#32 Vacker häst! Skrattande

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2009-10-23 00:24 #34 av: Hedman

First Cross
född 2003 i Hjo
e. Robin z u. Don´t Cross me xx ue. Crossed Swords xx

Glad kille med framtiden siktad på: HOPPNING

Anmäl
2010-02-18 18:33 #35 av: HumlanochJuvel

Namn: Heingeskogs Juvel

E: Ekelunds Jim  U: Jackline

Född: 17/6-2000

Ras: Welshponny

Juvel köpte jag år 2007, hon är en C-ponny på 135 cm i mankhöjd. Vi lånade Juvel på "prov" över sommaren men det var inte svårt att bestämma sig! Självklart skulle jag köpa Juvel. När vi fick Juvel så var hon inte mycket riden, hon var ganska tjurig i ridningen och backade och slog bakut. Men efter 1-2 år så började vi få ordning på henne och nu hoppar hon Clear rounder! Juvel hoppade väldigt roligt i början, som en kanin bara rakt upp i luften! Så det är helt otroligt att hon hoppar en hel bana nu, för när vi fick henne var hon väldigt enveten. Juvel blev inriden sent så därför är hon lite "efter" sig i utbildningen. Hon är lite som en unghäst i "huvudet" även fast hon är 10 år i år.

Juvel gillar uteritter, hoppning och dressyr men det hon tycker mest om är nog ändå hoppning! Glad

Juvel har startat ganska många Clear rounder i höjderna 40-60 cm och det har gått väldigt bra Skrattande

 

Anmäl
2010-02-21 20:36 #36 av: Fiaa2

Namn: Ariel
Ras: Andalusier
Mankhöjd: 145 cm
Född:1995 eller 1996

Ariel är min medryttarponny som jag har ridit i ca en månad nu. Hon är ett andalusiersto som älskar att hoppa. Hoppar gör hon gärna och ganska bra! Dressyren är dock vääldigt tråkig enligt henne, hon viker gärna ut bogarna eller står emot. Denna dam kan även piaff och blir det för jobbigt eller att man tar i henne för mycket blir det lätt piaff. Hon är otroligt mysig att hantera, väldigt lugn och snäll. En riktig guldponny måste jag säga! Hon har tagit mitt hjärta med storm! (:

Anmäl
2010-02-22 16:33 #37 av: joooossan

Va kul! Jag PMar dig om mig och Dite när jag fått lite bättre bilder. För nu har jag inte direkt så många när vi rider ;)

Anmäl
2010-02-22 17:02 #38 av: Lauth

Kav väl bidra med mina två killar

Boyfriend aka Snooze
Sv. Halvblod -03
e:Leuthen 1 u:Ramona ue: Elfenspuk
Inriktning: Hoppning (just nu mest konvalescent)

BM Pride aka bm
Varmblodstravare -00
e: Counts Pride u: Bara Min ue: Speedy Min
Inriktning: Allround 

Anmäl
2010-03-02 17:51 #39 av: HannaT

Anmäl gärna fler hästar! Glad

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl
2010-03-02 23:36 #40 av: HumlanochJuvel

#39 Har PM:at dig info. och mejlat bilder till dig, hoppas allt har gått fram som det ska osv. Glad Annars får du PM:a mig :P

Anmäl
2010-03-02 23:44 #41 av: HannaT

#40 Det blev jättebra! Nu ska jag bara skriva ihop det. Artikeln kommer upp om ett par dagar! Glad

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl
2010-03-02 23:47 #42 av: HumlanochJuvel

#41 Ok, vad roligt Skrattande

Anmäl
2010-03-03 22:47 #43 av: Fiona

Ni kan ta bort mig från listan eller vad ni nu har, har ju inte kvar Dodde ponken.

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2010-03-04 21:54 #44 av: sthlmsjenna

Anmäler min kille då eftersom jag tänkte satsa lite på hoppningen iår.

Namn: Big Hero

Ras: Varmblodig travare

Mankhöjd: ca. 160

Född: 1996

Hero är en travarkille som jag köpte just för hans kapacitet i hoppningen. I hoppningen har jag kammat hem 5 st första prisrosetter med honom och i varje tävling har vi kommit felfritt. När vi var som aktivast hoppade jag banor på 130 cm med honom. Tyvärr skedde en olycka med min vän för snart 2 år sedan då jag var med och såg allt hända, och efter det vart jag hopprädd. Idag kämpar jag med min hopprädsla för att låta min häst göra det han älskar: att hoppa.

Sthlmsjenna - Sajtvärd på ridtravare.ifokus. 

Sveriges största ridtravarblogg - http://stockholmsjenna.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.