Annons:
Etikettlinn-och-winnetoo
Läst 9309 ggr
HannaT
2009-07-15 21:57

Följetong: Linn och Winnetoo

Del 3. Nu har det gått 4 månader sedan Linn Olsson köpte d-ponnyn Winnetoo. "Det är nog de fyra månaderna som jag har utvecklats mest under, och jag tror samma gäller Winnie" berättar hon bland annat.

Linn och Winnetoo
Nu har Linn ägt Winnetoo i 4 månader.

Medgång och motgång
De senaste veckorna har varit intensiva med mycket träning och tävling. Ekipaget har bland annat hunnit med att starta en LC med omhoppning, Winnetoos första omhoppning någonsin. Linn och Winnetoo gjorde en superfin runda, om än ganska lugn. Det räckte dock till en 5:e placering. En nolla blev det även i LB-klassen därefter, där Winnie var enda felfria d-ponny. Ekipaget har också hunnit med att debutera regionalt. I LC+5 blev de felfria efter en jättefin runda. I L:B däremot…
- Han var så fin alltså! Han har nog aldrig varit så fin… fram tills kombinationen där insprånget var ett vanligt räcke, och utsprånget var en grind som Winnie var jättetittig på. Det var riktigt klantigt av mig att han inte fick lukta på den innan jag började rida. Så han hoppade in i kombinationen och slängede sig lika fort ut i en skentur med mig släpandes efter, berättar Linn.

Linn och Winnetoo
En och annan rosett har de plockat på sig.

**4 månader tillsammans
**Linn tycker att hon Winnetoo har kämpat på bra.
- Ja, nu har jag då ägt Winnie i fyra månader, och det är nog de fyra månaderna som jag har utvecklats mest under, och jag tror samma gäller Winnie.
Winnetoo har bland annat blivit lydigare och känsligare, lättare att rida över hinder, och korsgaloppen som han ibland kunde lägga till med är borta. Det har dock inte alltid varit helt enkelt, och Linn uppskattar framför allt den hjälp och det stöd hon fått från vännen Tove Fant.
Trots framstegen tycker Linn att de har mycket att jobba vidare på, där bland att hitta en bra galopp och rytm på banan när hindren blir högre. Målet för i år är starta en LA innan tävlingssäsongens slut.
- Och vårat långsiktiga mål är såklart att bli riktiga vinnare, att få stå på prispallen och göra bra prestationer tillsammans i höga klasser.

Just nu har Winnie lite semester. Han har precis fått börja gå ute dygnet runt och trivs bra med det. Ekipaget tränar fortfarande, men Winnie får lite fler lugna dagar än i vanligtvis. Efter att ha tävlat regionalt i Dingle ska Linn och Winnie åka till Falköping, där bor nämligen Tove. Där blir det till att träna för henne i fyra dagar, och efter det har är planenen att Winnetoo ska få stå utan ridning i 2-3 veckor för att sedan sättas igång inför höstens alla tävlingar.

Hästhoppning.ifokus önskar Linn och Winnetoo lycka till på tävlingarna i Dingle, och hoppas att de får en lyckad träningsvecka i Falköping!

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Annons:
Reperis
2009-07-16 00:29
#1

Linn är jätteduktig som kämpar på trots att Winnetoo är en väldigt busig och egensinnig ungponny, och jag vet vad de kommer kunna prestera när Linn väl får ordning på sin lilla galning… Hon sitter på en svår men enormt kapabel ponny, så med lite tid och träning, får ni se upp kan jag lova! :D

Jag kommer träna och hjälpa dem så mycket jag bara kan, synd att man inte bor närmare bara =/

Linn, kämpa på vännen, snart ses vi :D<3

Tin-Tin74
2009-07-16 06:12
#2

Så härligt att det går framåt för dem! Lycka till i fortsättningen Linn!

J-Parnebo
2009-07-16 13:49
#3

alltid lika intressant att läsa om dom!
riktigt fina är dom tillsammans och önskar dom ett stort Lycka till i fortsättningen.

HannaT
2009-07-16 14:47
#4

Han är verkligen bland de snyggaste hästar jag sett. Skrattande

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Splachfotografen
2009-07-16 20:04
#5

Jättefin ponny! Och det är så grymt snyggt när alla färger matchar sådär (;

JenniferH
2009-07-17 15:57
#6

Gud vilken fin ponny! Hur kommer det sig att det är en artikel om just henne?

Annons:
MLphoto
2009-07-17 16:05
#7

Det är så kul att se Wille i någon annans ägo! Han har verkligen växt till sig sen han stod här nere, och ser ut att ha utvecklat ännu bättre gångarter =D

"Om förhållandet bygger på förtroende, lyder hästen även utan bett och tyglar."

Upp till toppen
Annons: