Tävling

Fototävlingens vinnare

2009-07-22 02:27 #0 av: HannaT

Annika Lindberg blev välförtjänt vinnare med sitt foto på Rolf-Göran Bengtsson och Ninja La Silla.

Finalist
Vinnarfotot.

AnnikamedA på ifokus, eller Annika Lindberg som hon egentligen heter, blev framröstad som vinnare i sommarens fototävling här på hästhoppning. Trots att hon inte är en van fotograf lyckades hon knäppa den här helt klockrena bilden på årets horse show i Göteborg med sin systers kamera. Annika ställde upp på en intervju via mail.

Vem är du?
Jag heter Annika Lindberg, är snart fyllda 17 år och bosatt i ett parhus i Mölndal, strax utanför Göteborg.

När och var fotade du bilden?
Bilden är fotad på detta årets Göteborg Horse Show i Scandinavium. Den föreställer Rolf-Göran Bengtsson på stjärnhästen Ninja La Silla som i full koncentration rider mot kommande hinder. Tyvärr kommer jag inte ihåg vilken klass det är, men hindren var skyhöga i alla fall vill jag lova...

Med vilken kamera och vilket objektiv?
Bilden är tagen med min systers, Karin Lindbergs, kamera. Då jag inte äger någon kamera själv (förutom en gammal tegelsten till kompaktkamera med 3 megapixlar), så blir det till att titt som tätt "snyltfota" med syrrans. Kameran är av modellen Canon EOS 400D, och just då tror jag att jag använde objektivet som följde med kameran, dvs jag har ingen blekaste aning om vad det är för ett objektiv! Är väldigt dålig på såndär "foto-teori", även de enklaste saker är lika lätt att förstå som arabiska för mig - jag bara vrider, vänder, och knappar tills jag tycker det blir bra!

Varför valde du att ställa upp med just den bilden? Hur symboliserar den hästhoppning just för dig?
Rolf-Göran är en av mina största idoler inom hoppning så denna bilden kändes ganska självklar för mig att välja på det sättet. Jag är inte så ofta på hopptävlingar, eller på tävlingar över huvud taget. Det är inte heller så mycket "hoppfolk" i mina kretsar, men när jag är på GBG Horse Show, då är det hoppning som gäller! Älskar att titta på hästhoppning - speciellt i höga klasser, för visst är dressyr häftigt att kolla på, men hoppning känns liksom lite mer tävling. Så det är nog ännu ett argument för att jag valde just den bilden - Scandinavium utstrålar så mycket "hästhoppning" för mig så en bild från det evenemanget var det självklara valet.

Fotograferar du hoppning ofta?
Nej, tyvärr är det väldigt sällan. Jag brukar fota hoppning på GBG Horse Show, som sagt, och ibland om jag är på ridläger, och på någon klubbtävling. Annars - aldrig. Tycker det är väldigt synd faktiskt då jag tycker det är kul att fota just hoppning. Men vi får se, kanske om jag köper en egen kamera att jag fotar lite mer... Hoppas. Man vet ju aldrig.

Säljer du foton?

Om någon skulle vilja köpa så är det klart att det får, men jag driver inte någon speciell "business" som många andra.

Rider du själv? Om ja: tränar eller tävlar du i hoppning?

Klart att jag rider! En gång i veckan på ridskola, plus att min familj tillsammans har ett halvblod, men som för det mesta jag och min pappa rider. Han har mycket hopp i blodet, men vi rider ändå i princip bara dressyr på honom. Han har endast hoppats av våran förra tränare några gånger. Jag vill gärna hoppa men har faktiskt varken fått för mina föräldrar (pga att jag antagligen inte skulle kunna sitta kvar i sprången...) eller kunnat (pga bristen på lämplig sadel och ibland anläggning).

I år ska jag dock försöka vara lite duktigare med all ridning, både dressyr och hoppning, så får vi se hur det utvecklas. Kanske att det blir en tävling någon gång, men det är tveksamt. Har aldrig tävlat annat än klubbtävling på ridskolehäst, och är inte så jättesugen på att börja heller faktiskt. Men jag tittar gärna på när andra tävlar!Grattis till vinsten Annika! Hoppas att du kommer igång ordentligt med både fotograferandet och hoppningen, vi vill gärna se mer av dig!

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl
2009-07-22 02:31 #1 av: MLphoto

Grattis!

Anmäl
2009-07-22 02:39 #2 av: Marija

Grattis! :D

Anmäl
2009-07-22 06:14 #3 av: Tin-Tin74

GRATTIS ANNIKA!!!!

Du är en värdig vinnare!

Anmäl
2009-07-22 11:14 #4 av: HumlanochJuvel

Grattis :)

Anmäl
2009-07-22 12:48 #5 av: J-Parnebo

Stort grattis

Medarbetare på hästhoppning.ifokus

Anmäl
2009-07-22 15:05 #6 av: oliviaoakilles

skitfin bild! :)

& dessutom på bästa ekipaget :p

Anmäl
2009-07-22 18:29 #7 av: LovisaJacobsson

Grattis! härlig bild!

Anmäl
2009-07-23 00:25 #8 av: JenniferH

Grattis!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.