2009-07-06 09:33 #0 av: Tin-Tin74

AACHEN: Inbjudande och trevlig, men svår på rätt sätt. Lördagens terrängbana, där ingen red omkull, får högsta betyg av ryttarna Katrin Norling och Malin Larsson. Publiksiffra: 17 000.

Fram till hinder 13 B, ett smalt hinder efter ett nedhopp, hade Katrin Norling och Pandora Emm xx bra flyt men där fick de en utbrytning.

Katrin slutade på plats 22, direkt efter Mark Todd och Gandalf.

"Efter ett stopp ligger man inte och jagar tiden", förklarar Katrin.

"Det kändes som en bra runda för övrigt och hästen var fräsch och fin", säger Katrin som ridit en gång tidigare i Aachen.

"Det är skönt att slippa dra i munnen som det blir på de där knixiga banorna som jag rididt flera i rad nu."

Malin Larsson och hästen Sofarsogood slutade på plats 27 efter en utbrytning på hinder 23 och kan vara nöjda med sin debut i Aachen.

"Jag hade verkligen en nice feeling och red för snällt och bara väntade på 23:an. Det gick inte här. Det är ingen stilbedömning det handlar om", säger Malin.

"Sofarsogood har gått trestjärnig tidigare, men det här är MER. Så mycket synintryck överallt och mycket mer publik än vad min häst är van vid."

"Jag gick banan med min mentor Peter Thomsen och han sa att banan ser trevlig ut men att Rüdiger Schwartz banor alltid är svårare än de ser ut. Man måste rida till hundra procent annars straffar det sig."

Lagledare Gunilla Fredriksson gav sina båda ryttare fullt godkänt och menar att om Katrin tagit upp Pandora Emm mer framför 13b hade det inte varit några problem.

Hon gillar också banan i Aachen och skulle önska att fler kunde bygga som Rüdiger Schwartz.

Ingen gick omkull men många ryttare fick fel, även rävar som Mark Todd och Bettina Hoy som åkte ner från ledning till en 17:de plats efter terrängen.

Felen var också fördelade över banan, även om fler än Katrin Norling hade problem på 13.

hela artikeln hittar du på sporthästen.se