2009-07-06 09:12 #0 av: Tin-Tin74

Aachen: Bara ett tidsfel från omhoppning i Grosse Preis von Aachen, slutar Rolf-Göran Bengtsson och Ninja La Silla ändå på femte plats. -"Klart felet känns surt men hästen kändes fin." säger Rolf-göran Bengtson om hästen.

18 hästar gick vidare till andra omgången i Grosse Preis von Aachen. Det var en krävande bana, signerad Sven Rorthenberg, och endast fyra ekipage blev nolla och gick vidare till omhoppning.

Ninja La Silla hoppade lätt och säkert, men som sagt, tiden räckte inte riktigt.

"Jag vet att jag alltid ligger nära maxtiden med Ninja", säger Rolf-Göran som också vet att han måste vara lätt på gaspedalen annars blir det för hett.

Under sin sju veckor långa skadde period har Rolf-Göran bara kunnat rida en häst.

"Då har jag valt att rida Ninja. Men jag har inte kunnat hoppträna. Men det är en lätt och rutinerad häst som vet hur det går till."

Också med Cardento-stoet Kiara La Silla, som bland annat gjort flera fina rundor både med Meredith Michaels Beerbaum och Albert Zoer, är Rolf-Görann Bengtsson mycket nöjd

"Kiara har varit jätteduktig och visat att hon är en riktig kvalitetshäst. De andra ryttarna kände sig säkra på henne."

Riktigt så bra har det inte gått för QuinteroLa Silla däremot som har rivit en hel del.

"Han måste tävla för att gå fungera. Annars blir han tittig. Han har inte samma rutin som Ninja och var spänd som (knack knack i trästaketet)."

Till Falstero tar Rolf-Göran Ninja och kanske Casall.

hela artikeln kan du läsa på sporthästen.se