2009-06-04 10:39 #0 av: Tin-Tin74

Nu uppmanar FEI alla som vet något om dopingaffärerna i OS att höra av sig. Vem som helst kan konfidentiellt ringa det telefonnummer som finns på FEI:s hemsida.

Angiveri kanske någon tycker, men det handlar om trovärdighet och ridsportens överlevnad som OS-sport i framtiden. Att ta hjälp av allmänheten i utredningar är helt naturligt i polisernas värld.

Telfonnummret som finns på FEI:s hemsida går till Quest - Corporatge Intelligence & Risk Mitigation - med Lord Steven som styrelseordförande. Lord Stevens brukar kallas "polisernas polis" i England då han tidigare var chef för Londons Metropolitan Police.

Efter att Marco Kutshers häst Comet Oblensky kollapsade under OS i Honkong tidigare i år, tillsatte EFI en etikgrupp som Lord Stevens är ordförande i. Etikgruppen har nu radat upp en spalt med frågeställningar. Bland andra frågor som om FEI:s regler och/eller nationella lagar överträtts, och i så fall vilka som brutit mot dessa. Även vilka som vetat om detta men inte repporterat saken, och varför.

Etikgruppen kommer vidare att jobba med resultat som ska skrivas om och OS-medaljer som ska dras tillbaka. Även tidigare OS kommer att gälla.

Etikgruppen kommer att lägga fram en plan för att rädda sportens trovärdighet och föreslå eventuella åtgärder.

Lord Stevens och Quest:s tidigare utredningar har bland annat varit spekulationerna om Prinsessan Dianas död och den engelska inblandning och övergrepp i mord i Nordirland. Även utrredningen om anklagelser om korruption i den engelska fotbollsligan Premier League 2007 sköttes av Quest och Lord Stevens.

Redan förra veckan begärdes av stängning av Marco Kutscher, Björn Nolting och höjdaren Hanfrid Haring hos EFI.

Telefonnumret på FEI:s hemsida är +44 20 7224 4004 och går alltså till Quest.

 

Källa: Sporthästen.se