Hoppnyheter

Funderingar kring svenska EM-laget

2009-05-05 13:58 #0 av: HannaT

Hoppningens förbundskapten Maria Gretzer har ett antal ekipage att välja mellan, men det är inte helt lätt.

EM går av stapeln den 25 augusti i brittiska Windsor, och det planeras redan för fullt.

Malin Baryard-Johnsson som förväntas föda barn i september kan självklart inte vara med och tävla. Helena Lundbäck ligger i tvist om sin absoluta topphäst Madick, och ingen vet i nuläget om ekipaget blir aktuell för EM. Men Maria Gretzer har en hel hög med ryttare som slåss om platserna i EM-laget.

De ryttare som kan vara aktuella är Rolf-Göran Bengtsson, Peder Fredricson, Svante Johansson, Helena Lundbäck, Lotta Schultz, Jens Fredricson, Alexander Zetterman, Niklas Arvidsson och Jannike West. Henrik Lannér finns enligt Sporthästen också med på listan, men hans häst är inte riktigt igång på grund av en infektion. Även Peter Eriksson finns med i snacket.


Läs hela artikeln på ridsports hemsida.


Och vilka vill ni se i laget?

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl
2009-05-05 15:07 #1 av: SofiaOfSweden

Niklas Jonsson är den enda ryttaren jag verkligen hoppas på, att se hans rundor är som balsam för ögonen. Det var länge sedan jag såg någon som rider så mjukt och lyhört som han gör, synd bara att han inte lyckas etablera sig mer för det förtjänar han verkligen (pengar pengar pengar..)

Annars ser jag gärna Jens och Peder Fredricsson, RGB och Svante Johansson. Tycker inte att vi har några bra kvinnliga hoppryttare för tillfället, den enda som jag gillar är Malin Baryard och några av de nya vars namn jag inte minns. Helena Lundbäck och Linda Heed har jag ingen tolerans för, du ska kunna rida en häst utan att missbruka spöet och det kan tyvärr inte dessa två.

Anmäl
2009-05-05 15:37 #2 av: HannaT

Själv skulle jag gärna vilja se Rolf-Göran i laget. Jag tror att han har störst vinstmöjlighet. Svante hoppas jag också på!

#1 Jag håller med dig om Helena Lundbäck. Jag är inte mycket för hennes ridstil... Linda Heed har jag inte sett så mycket utav.

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl
2009-05-05 16:04 #3 av: Thea

Svante och RGB tycker jag är givna kort. Sen tycker jag att Niklas Jonsson ska få chansen att visa vad han går för i större sammanhang just för att få chansen att locka sponsorer till sig. Jens och Peder är också bra kandidater för större sammanhang.

Svårt att sätta ihop ett lag! Jag är inte avis på Maria alls, men å andra sidan har hon mycket mer kunskap om både hoppning, tävlande och ekipagen i fråga än vad jag har!

H. Thea

Anmäl
2009-05-05 16:14 #4 av: HannaT

Sedan skulle det ju vara riktigt kul att se Jannike West tävla på sina fina hingst!

Läs mer om Jannike och Nintender här.

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.