Övningar

Lösgörande cavalettiövning

2009-05-01 23:14 #0 av: Tin-Tin74

Det här är en cavalettiövning som i första hand är lösgörande för hästen, men även tränar ryttaren på att styra och planera sin väg.

Börja med att lägga ut tre bommar på marken, därefter ett avstånd på 6m och sedan ytterligare tre markbommar. Anpassa avsåndet mellan bommarna efter hästens/ponnyns steg

Steg 1:
Rid övningen rakt 2-3 gånger. Eventuellt kan man göra halt mellan bomserierna för att stämma av förhållning och framåtdrivning

Cavaletti:1

 

Steg 2:
När du nu kommer till övningen rider du över de tre första bommarna, gör en halvhalt och lägger en rund och fin volt så du kommer tillbaka till första bommen igen. Rid rakt över alla sex bommarna, gör en ny halvhalt och lägg ytterligare en ny rund fin volt, denna gången åt andra hållet, så du kommer in på de tre sista bommarna. Rid ut på spåret i motsatt riktning som du kom in i övningen.

Cavaletti:2

 

Steg 3:
Nu är det dags att utveckla övningen maximalt. Rid de tre första bommarna, gör halvhalt och lägg en volt på liknande sätt som i steg 2, rid åter igen över de tre första bommarna, gör en halvhalt och lägg ytterligare en volt, denna gången åt andra hållet. Rid över alla sex bommarna, efter sista bommen gör en halvhalt och lägg en volt så du kommer in mitt i övningen och rid över de tre sista bommarna, gör en halvhalt och en ny volt, denna gången åt andra hållet och rid över de tre sista bommarna en sista gång.

Cavaletti:3

Anmäl
2009-05-02 00:35 #1 av: HannaT

Kanonbra! Också väldigt enkel att lägga fram, men kan varieras mycket.

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl
2009-05-05 23:21 #2 av: Fiona

Jätte bra tips!

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2013-09-13 09:28 #3 av: majaliten

Bra artikel

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.