Hopphästens träning

Inhoppning av häst - Tips mottages tacksamt!

2011-08-18 21:39 #0 av: EnglaBellona

Så har jag äntligen hittat hit, till ett forum om mitt favoritämne! Och nu önskar jag genast er hjälp då jag vet att det finns mycket kunskap just i sådana här specialforum. Så här kommer väl en, va ska vi kalla det för, "fallbeskrivning"? :

Rider ett sto på sju år sedan snart en månad. Ett underbart klokt sto som är rättfram och nästan fullkomligt orädd. Hon är sent tagen vilket gör att det inte har blivit aktuellt med inhoppning förens nu. För tillfället ligger det planerat att vi ska träna dressyr för tränare en gång i veckan och markarbete/hoppning en gång i veckan, men jag behöver lite tips på hur jag ska göra denna inhoppning så smidig och positiv som möjlgt för min favorit ? Löshoppning är ju alltid aktuellt, men finns det något ni har gjort med gröna hästar, något ni har lagt till på träningsschemat för att stärka muskler, öka vilja och motivation och få goda resultat ?

 

Anmäl
2011-08-19 10:30 #1 av: WornOut

Som du redan sagt: löshoppning! Men sen kan det även vara väldigt possitivt för hästen att hoppa ström :) (alltså många ekipage i rad)
Tycker även en bra grej är att hoppa små naturhinder ute i skogen. Min erfarenhet är iaf att dom allra flesta hästar är väldigt possitiva till detta.
Men mitt största tips (då syftar jag mest på en häst under inridning, vet inte hur grön din är?) är att rida ut i skog och mark VÄLDIGT ofta. Ger hästen en naturlig framåtbjudning och på samma gång väldigt mycket muskelträning, eftersom att det aldrig är helt plant och samma underlag när man rider ut :)

Anmäl
2011-08-19 10:49 #2 av: kaka1234567

tasavtryck

Mvh kaka

Medarbetare på Arabiska fullblod,Burfåglar,undulater,Irish Cob och NH ifokus

 

Anmäl
2011-08-20 10:54 #3 av: Linnea

Kan hon gå över bommar så är det en bra början. Har hon väl löshoppat små kryss så hon förstår att hon ska hoppa så kan man ju hoppa små kryss uppsuttet, gärna med lite draghjälp av någon annan. Ska du sen börja träna hoppning så kommer ju tränaren med massa tips.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2011-09-01 20:03 #4 av: Kitty41

Not: Det man ska komma ihåg är att speciellt unghästen ser samma hinder från två olika håll som två helt olika hinder, så man ska alltid sänka höjden väldigt mycket när man hoppar från andra hållet :) då blir det positivt för hästen!

Anmäl
2011-09-02 15:27 #5 av: kaka1234567

Finbs de inte någon som kan komma med något smart och nyttigt eller är de tomt här ! jag har en kompis som behöver hjälp!

Mvh kaka

Medarbetare på Arabiska fullblod,Burfåglar,undulater,Irish Cob och NH ifokus

 

Anmäl
2011-09-03 20:19 #6 av: WornOut

Hjälp med vad?

Anmäl
2011-09-06 09:55 #7 av: Offbeat

Travhoppa kryss med travbom innan 2,20 ifrån hindret om det är en stor häst då får den plats med två travsteg innan den hoppar och generellt tycker hästarna att det är enkelt.
När hästen är befäst med det så kan man lägga till en oxer bakom 5,5 meter ifrån då får hästen plats med ett galoppsprång och kommer bra där med. Eller bara plocka bort bommen och galopphoppa krysset.
Viktigast är att det aldrig blir för svårt i början. Hästen ska tycka det är kul och världens enklaste :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.