Utrustning

Hoppa på kandar

2012-04-22 16:22 #0 av: [Zkold]

Jag är ingen hoppfantast, men jag sitter och tittar på världscupen i hoppning på tv och där var det en ryttare som hoppade på kandar och bridong. Det visste jag inte att det var tillåtet? är det tillåtet i alla klasser?

Glöm inte min blogg om min unghäst Prick --> www.rebeccaskold.com

Anmäl
2012-04-25 09:33 #1 av: Elshira

Kandar och pelham är ju i princip samma sak (när man rider pelham med två tyglar, vilket man iofs inte får enligt vanliga TR), så det är nog inte så konstigt att det är tillåtet. Och stången i sig på kandaret är väll inte värre än andra hävstångsbett med lika långa skänklar. Det är väll bara en fördel att kunna ha en "mjuk" och en "skarp" tygel.

Jag antar att det är lite friare regler i FEI och så pass höga klasser, det synns ju ganska många olika bett där. "Flippan-bett" är ju en variant som inte är helt ovanlig och skarpare än de vanliga betten man hittar i TR.

Så då känns det ganska naturligt att man även får använda kandar. Själv tycker jag det är synd att man inte får använda pelham med två tyglar i hoppningen. Det finns ju pelham med nästan lika kort skänkel som jaktkandar, så skulle man kunna använda den "milda" tygeln emellanåt så vore det ju bättre tycker jag :) 

Anmäl
2012-04-28 10:47 #2 av: kaka1234567

det är jatte vanligt inom hoppning också

Mvh kaka

Medarbetare på Arabiska fullblod,Burfåglar,undulater,Irish Cob och NH ifokus

 

Anmäl
2012-05-01 21:14 #3 av: Peppe

#1 tror bara det är på ponny du inte får ha 2 tyglar o pelham, just för att man inte får ha 2 tyglar alls på ponny oavsett bett. Du får ju ha 2 tyglar på storhäst så då tror jag det är ok på pelham också!

har dock inte TR framför mig så är inte 100.

Medarbetare på ~`Dressyr´~ och ~`Harry Potter´~

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.