Allmänt om hoppning

Pay And Jump, Redo?

2012-08-22 21:22 #0 av: Hyvens

Hej! På ett ridläer så hade jag en D-ponny som heter Wanda. I slutet på ridlägret så skulle vi visa upp vad vi kunde och då blev det självklart hoppning ;) Vi hade bara hoppat en gång tidigare. Jag hoppade 50 cm och har aldrig hoppat något högre. Jag har totalt bara hoppat 3 gånger. Nu ska jag snart köpa en ny häst och min syster vill att jag ska vara med i Pay And Jump (Heter det så?) Med hästen men jag tycker inte att jag är redo för det än.. Så jag vill veta om ni tycker jag är redo?  Skrattande

Anmäl
2012-08-22 22:02 #1 av: Emshify

Jag är inte säker på om jag förstår riktigt. Går du på ridskola och hur länge har du gjort det isåfall? Var ridlägret det första du gått på? Du har alltså bara hoppat 3 gånger totalt? Och du ska köpa en egen häst? Kan du försöka förklara lite tydligare tack? :) Då blir det lättare att svara på frågan. :)

Anmäl
2012-08-22 22:08 #2 av: Hyvens

Jag kan rida ;) Jag har ridit sen jag var 3-4 år men går på ridskola började där i höstas. Jag har redan en B-ponny som jag vuxit ur (Jag är ca. 162 Cm..) Ja ridlägret var det första jag gått på :) Ja jag har hoppat 3 gånger totalt och jag tycker absolut inte jag är redo för Pay And Jump.. Hästen ska ridas av mej men iland av min systern när hon blir lite ridsugen (Håller på med trav)

Anmäl
2012-08-23 19:19 #3 av: [LejonTjejen]

Jag tycker du är redo med Wanda men ny häst vet jag inte.. Kanske du blir lite mer redo själv att du känner det om du inte tycker det går för fort o.s.v. Och kommer du våga hoppa med den nya hästen ifall du ska ha stor så din syrra kan rida :/

Anmäl
2012-08-23 20:41 #4 av: Emshify

Okej, Hyvens, så du ska alltså vara med i en Pay And Jump med din nya häst? Isåfall tycker jag att du ska ta en sak i taget och först och främst lära känna din nya häst i lugn och ro innan ni blandar in några Pay And Jumps. Det tycker jag istället att du kan börja fundera på när du lärt känna hästen, tränat för en tränare i dressyr/markarbete samt i hoppning så att ni känner er helt säkra med varandra. Och då ska du börja med en låg höjd. Du måste själv känna att du är redo. :)

Anmäl
2012-08-23 22:20 #5 av: Emmma

Jag tycker du har svaret själv.
DU känner dig inte redo, då är det väl bättre att träna på lite tills du fått mer rutin och känner att du är redo? :)´
Med ny häst och allt.

Anmäl
2012-08-25 11:22 #6 av: Hyvens

Ok :) Klart jag ska vänja mej med den nya ;)

Men jag är mer intresserad av Distansritt.

Vet nån om det finns en åldersgräns? Hittar ingenting sånt :/

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.