Hopptävling

SNÄLLA KOLLA HIT!

2012-09-15 17:54 #0 av: MillieoMolly

Hej! :) Jag ska på Torsdag tävla för första gången, Pay and Jump, 40 cm. Jag behöver så mkt tips jag kan få! :)

Anmäl
2012-09-15 18:54 #1 av: Emshify

Vad mer exakt är det du vill ha tips på? :)

Anmäl
2012-09-15 18:59 #2 av: MillieoMolly

#1 Vad jag ska tänka på och så :)

Anmäl
2012-09-15 19:23 #3 av: Emshify

Jaadu, det är väldigt mycket att tänka på. ;) Vet knappt vart jag ska börja. Jag kan ju börja med att fråga om du har tagit Grönt Kort? Om du har tagit det så vet du ju redan det grundläggande om att tävla. :) Går du på ridskola eller har du egen häst? Hur gammal är du? Har du hästkunniga föräldrar? Ska du åka iväg och tävla eller tävla hemma?

Anmäl
2012-09-15 20:28 #4 av: MillieoMolly

Jag har inte grönt kort, men enligt ridklubben behövde jag inte ha det för att tävla PnJ. Jag är 11, har 5 hästar men de är minishettisar så ska inte tävla de ;) Min mamma har haft 2 egna hästar och är väldigt erfaren, jag ska tävla en ridskoleponny, Ska tävla hemma :)

Anmäl
2012-09-16 01:33 #5 av: Spiritinthesky

Andas, gör inte en för stor sak av det, tänk det som en träning, repetera banan flera gånger... och håll till höger på framhoppningen ;) Lycka till!

Anmäl
2012-09-17 17:48 #6 av: JustMySelf

Andas, rid i ett lugnt tempo och noggranna vägar :)

Anmäl
2012-09-20 19:12 #7 av: [SimonJennah]

Oj, vad roligt! Grattis, hur gick det? Skriver 5 tips ändå, kanske värt något till nästa gång?

1. Försök vara där i tid. Visst, det är jobbigt att vara för tidig, men i början är det guld värt att få tid på sig till allting. Har du en kompis att ta med dig så ta med dig den, man kan ju inte ha med sig hästen precis överallt och det kan vara bra att gå banan med någon och kanske titta på några ekipage före dig.

2. Packa ner allt dagen innan. ALLT. Man kan glömma de konstigaste saker annars..... Pengar, startlista, mobil, sadel (med stigbyglar, gjord och allt), träns med mera.

3. Avsluta framhoppningen när det känns bra, hoppa inte för mycket men ett par gånger på varje hinder.

4. När du går banan, tänk inte på ett hinder i taget, utan försök fläta ihop dom. Till exempel "först ska jag rida i en åtta över tre hinder" så blir det färre sake att komma ihåg. Döp gärna hinderna efter hur dom ser ut. "Pastellhindret", "Molnhindret" eller vad som helst.

5. Att tävla ska vara kul. Om du är nervös kommer det säkert släppa inne på banan. Där inne hinner man inte tänka på allt, så försök att i förväg göra alla svåra moment till automatik. Har du en häst man måste driva mycket, försök träna på det innan så att det kommer automatiskt inne på banan. Ge gärnet! Galopp hela tiden, börja galoppera minst en långsida FÖRE startlinjen. Du får låta hästen nosa på några hinder innan du startar om du vill, välj gärna att nosa på det första! För kommer man väl över det första, brukar det flyta bra :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.