Allmänt om hoppning

Hopprädd

2012-10-23 17:44 #0 av: eeeliiinnn

För ca 2 år sen idag, flög jag av och fick en rejälhjärnskakning på ridskolan, och sedan dess har jag varit hopprädd och vill inte alls hoppa högt, max 50-60 vilket är lite tråkigt, har ni något tips på hur man blir av med den rädslan? D:

Anmäl
2012-10-24 06:21 #1 av: TinaThunder

Om du har möjlighet så skaffa dig en tränare som puschar dig lite.
Det gjorde jag och på 1 år har jag gått från att knappt våga hoppa 50 cm till att hoppa 1,10 :)
Det är iofs ganska mycket tack vare hästen jag har med, jag litar på honom till 100% och vet att han hoppar i alla lägen.  Glad

Anmäl
2012-10-24 15:59 #2 av: eeeliiinnn

#1 men du har egen eller? D:

Anmäl
2012-10-26 23:13 #3 av: Rynkel

Om du har en egen som du inte vågar hoppa, hoppa lågt och kännatt det är helt okej det med, men i samband med en tränare du litar på som kan pusha dig lagom mycket framåt.

Om du inte har egen häst men har nån kompis med en häst du vet att du skulle lita på, be att få hoppa lite på den så du känner dig trygg och fortsätt upp i höjderna om du får det tills du känner dig säker på vad du gör och att du INTE kommer ramla av eller liknande.

Eller bli dressyrryttare.. har själv funderat på det efter att jag ramladeav och bröt lårben+lårbenshals i februari och hoppat ca 5 ggr efter det. Litar knappt på hästen. Men på nåt sätt kom vi över 1m förra veckan, på första hoppträningen sedan dess! Kanske tanken på att behöva rida dressyr 7 dagar i veckan kan ge dig lite jävlar anamma? ;)

Anmäl
2012-11-01 17:48 #4 av: Emmny

Det händer ju ibland att man ramlar av och man ska inte låta det hindra en från att hoppa igen ! hoppa 60 cm och känn att du är säker och sen kan du hoppa 70 cm osv... Tillslut har du kommit över din rädsla helt ;)

Lycka till !

Anmäl
2012-11-07 14:42 #5 av: Linnea

Rider du på ridskola så prata med din ridlärare om detta. När jag gick på ridskola så gjorde min ridlärare så att om hon höjde lite mer än normalt (kanske 70-80 eller högre) så sa hon inte hur högt det var. Vi hade då stöd utan höjdmarkeringar så man kunde inte se hur högt det var. Även om man frågade så sa hon inte förrän man hoppat.

Så här gjorde dom också på ponnyakuten förra säsongen. Hoppa först, titta sen. Du kan, du ska bara inte veta från början hur högt det är. När du hör tex 80 så låser sig allt och då intalar du dig själv att du inte kan/vågar.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2012-11-08 17:02 #6 av: Eliinn

Om du rider kvar på ridskolan så är ju det faktiskt jättebra då det finns lite olika hästar att välja mellan!
De gånger ni hoppar, be att få den hästen som du känner dig tryggast med och en häst som i princip hoppar i alla lägen :)

 

/Elin
Sajtvärd på Ragdoll ifokus

Anmäl
2012-11-14 10:33 #7 av: Jessicahagstrom94

Jag är också hopprädd, varit sen jag flög av för att hästen vägrade i början av sommarlovet 2009, fick armbågen helt ur led och gick med gips på armen i två veckor av sommarlovet, kunde inte böja ut armen riktigt på hela sommaren.

Så ja, jag vägrar helt enkelt att hoppa, har försökt prata med ridläraren och de ger mig bara hästar som är säker i hoppningen, men det hjälper inte. jag klarar det inte längre, så nu har jag gett upp hoppningen och börjat i en dressyrgrupp.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.