Off topic

Nellie berntsson, Hemskt sätt att rida på.

2014-05-04 10:10 #0 av: *~HamsterHamster~*

Igår så råkade jag komma in på hennes blogg och instagram, Jag kollade på några videor och blev helt förstörd ner jag såg hur hon rider, jag ville nästan bara börja gråta :(.

Hon rider delvis med bett hon inte kan använda på rätt sätt och hänger sig i tyglarna, Hon drar hela tiden och har ibland nästan ingen "kontroll" över hur ponnysarna hoppar, Det ser ut som om de springer för livet nästan.

Hästarna kastar vilt med huvudet och drar också upp huvudet för att avlasta som det ser ut som.

Jag blev väldigt ledsen av det jag såg :(

Vad tycker ni? Tänker inte sätta in någon länk här :/ men kan om ni vill se.

Anmäl
2014-05-04 15:15 #1 av: starstablesokande

Hejsan allihopa! :) Det är såhär att jag har letat överallt efter de fyra star stable spelen d.v.s höst-, vår-, sommar och vinterryttaren. Är det någon här som vet vart dem säljs (på svenska) eller ifall det är någon här som har och kan tänka sig sälja sina? 

Anmäl
2014-05-04 15:16 #2 av: Andreag00

jag tycker precis som du ser hemskt ut 

Anmäl
2014-05-04 21:47 #3 av: JustMySelf

Jag tycker det är fel av er att prata elakt om en enskild person sådär. Vill ni prata om något visst ridsätt så gör det, men jag tycker inte ni ska skriva på ett öppet forum att hon rider dåligt.

Anmäl
2014-05-04 21:53 #4 av: Ridskummis

#3 håller med dig!

Anmäl
2014-05-04 23:32 #5 av: *~HamsterHamster~*

#3 förlåt mig, jag var bara tvungen att dela med mig :/. Jag har svårt att hålla sådant för mig själv och gå runt med det.

tycker bara så synd om hästarna... Men jo, jag skulle ha kunnat skriva: Elite blogger rider på ett hemskt sätt :(

Anmäl
2014-05-07 14:10 #6 av: VilmaKristina

Jag tycker du ska tänka efter och känna efter hur det hade känts för dig om en främling satte och snackade skit om hur du rider.

Hon är fortfarande barn, 13 år?


Hon rider sina hästar så bra som det går, hade hon ridit helt fel hade väl hennes tränare sagt till om det?

Anmäl
2014-05-07 14:45 #7 av: *~HamsterHamster~*

#6 hade hoppats på att ingen svarar mer. Nån som har lust att låsa tråden?

Jag är också fortfarande ett barn, men jag är iallafall mjukare i handen också om jag troligen gör mycket fel. Inte alla tränare är bra det kan du lita på.

Jag säger inte heller: Å fan vad dåligt hon rider. Tycker helt enkelt attt hon borde rida med mer respekt. Dessutom verkar hon ju inte precis ta emot tipps.

En sak kan jag också säga, att hon inte rider sina hästar så bra som det går... om hon fortsätter så kan hon ju till och med trubba av sina hästar så att hon måste göra ännu hårdare hjälper.

Fast det är ju inte mina hästar har jag insett, hon får rida dom och trubba av dem hur fel det än är. ;) Och så var hon vara resistent mot råd.

Tror du gillar henne :) Hatar inte henne med jag blir helt enkelt ledsen. så jag slutar kommentera det eftersom det inte kommer ändra något på saken :)

 

Anmäl
2014-05-08 18:49 #8 av: [Raggig_Ponny]

#7

Att du anser dig rida bättre än henne ger dig inte rätten att hänga ut henne på ett forum. Du bör tänka efter vad du skriver på internet, speciellt om det berör specifika individer.


Anmäl
2014-05-08 20:52 #9 av: *~HamsterHamster~*

#8 jag anser inte att jag kan rida bättre än henne jag sa bara att jag är mjukare i handen -.- dessutom har jag fattat det nu. Okej jag dissar denna tråden nu iallafall.

Jag har redan sagt förlåt och insett det jag gjort fel. Ge er -.- jag bad om att låsa tråden tyvärr kan jag inte göra det jag gjort fel rätt om inte någon sajtvärd ändrar Nellie berntsson till något annat. Jag har insett nu... Jag blir sur när man då fortsätter säga att jag gjort fel jag har fattat det vid tredje kommentaren!

Kan inte någon radera tråden helt?

Anmäl
2014-05-08 21:10 #10 av: Moast

Tror mer på kanske ett ponnysarna blir lite heta mot hinderna, hon har ganska pigga ponnys vad jag förstått. Jag har inte granskat henne så jättenoga men hon rider antagligen sina ponnys det bästa hon kan. Hon har ju tränare som hjälper henne jag tror nog det kanske bara ser lite ryckigt ut när hästarna blir pigga ;)

Anmäl
2014-05-10 21:23 #11 av: Quirinia

Du är inte bättre själv som tror att det är okej att hänga ut henne bara för att hon är en offentlig person.


Anmäl
2014-05-10 23:54 #12 av: *~HamsterHamster~*

Hej hej allihopa, ett sista inlägg för att göra slut på allt. Har ju ångest att jag gjorde denna tråden :) Jag gillar helt enkelt inte när folk Rycker och drar i tyglar hur som helst hos hästar. Har ju varit med om att man brutit käken på en häst så jag är väldigt känslig för att se folk dra så mycket i tyglar så att hästen drar upp huvudet och avlastar mot mungiporna.

Jag har aldrig sagt att hon är en dålig person som ni kan se, hon har gjort mycket bra och många ser upp till henne. Hon är fin hon gör bra saker, hon går emot mobbning och jag har redan sagt förlåt för det jag gjort :) Det var inte meningen att hänga ut henne på det viset. Jag skulle bara pratat om ridsättet och inte om henne vilket jag ångrar verkligen. Till exempel rider en av mina kompisar på samma vis fast ingen vet ju vem hon är, vet inte varför jag tog just stackars Nellie som redan har blivit utsatt för mycket hat, det där var helt seriöst menat också om det kanske lät lite ironiskt.

Jag gillar inte heller personer som inte accepterar att man har sagt förlåt och insett sitt fel och fortsätter hacka på en ;) Så snälla sluta med det det börjar bli...Barnsligt(ja det ska jag säga, det komemr ur min mun också om jag själv gjort fel) att fortsätta om en person sagt förlåt och insett felet :)

När jag har sett något "brutalt" blir jag lätt upprörd och gör saker innan jag tänker efter, till exempel att göra denna helt onödiga tråden. Jag ber om ursäkt för det. Nu har jag lugnat mig lite efter att jag sett en Dokumentär om Soring, Rollkur och använda häst som en okänslig sportmaskin och rida sönder hästar så jag tycker att det är mer eller mindre ofarligt efter jag sett hästar som hela sitt liv till döden får hoppa onödigt högt, Rollkur så att Hästen inte får nog med luft, Pinnar som slåss mot bakben på hopphästar vid träningen så att de ska hoppa högre, Doping som gör att hästar blir extremt smärtkänsliga och penggalna idiot ryttare som bara bryr sig om pengar och inte hur sina hästar mår, man kan ju köpa en ny eller hur? är ju bara en häst som hamnar på Auktion för att sedan sälja dem som en sportbil som sedan körs till sina gränser också om vissa bilar behandlas bättre en hästar. Jag såg hästar som står inne i boxen för mer än 7 timmar om dagen usch :(

Så det var det, hacka inte på någon som gjort fel och nu har ångest jag ber så hemskt mycket om ursäkt.

Hejdå ;) ha så kul dom som inte kan låta bli att hacka på mig bara för att jag gjort fel, man lär sig när man gjort fel ;) så tack för allt:D  

Anmäl
2014-05-11 08:35 #13 av: Quirinia

Jag vill absolut inte dra ut på detta något mer, eller vara dryg, men du behöver inte säga förlåt till oss. Det är till Nellie du bör göra det... (dock kommer hon nog inte någonsin se denna tråden, men jaja)


Anmäl
2014-05-11 11:34 #14 av: Moast

Alla gör misstag det är inte farligare än så, och om nu Nellie skulle se den här tråden (som hon nog aldrig kommer) ser hon att TS ångrat sig. TS visar tydligt att han/hon inte har något emot Nellie utan tyckte bara att hon drog lite i tyglarna och undrade vad vi tyckte. TS har nog fattat vad dem flesta tyckte och tar tillbaka det hon säger.

Anmäl
2014-05-18 20:49 #15 av: imsuchadiva

TS jag väntar fortfarande med spänning på att få se filmer när du rider :)

Delade länken till Nellie. 

Anmäl
2014-05-19 12:58 #16 av: *~HamsterHamster~*

#15 haha så, tror inte jag kommer filma något i nästa tid, fast jag tror att jag kommer fortsätta rida med gummibett, men utan nosgrimma. Har inte lust att rida en häst som får ryggskador pga. Den inte går riktigt i form.

Anmäl
2014-05-29 11:18 #17 av: iMAKiTTYCAT

När jag såg videon på henne och ponnyn Ozzy hoppa MSVB på skyrup såg det skit bra ut. SPECIELLT om man jämförde med de andra ryttarna. Det är C-ponnys och man såg flera språng innan att dem skulle vägra eller riva för att dom red så J***A fort. Hon däremot ser ut att ta det lugnt. Läser hennes blogg titt som tätt och hon tar kloka beslut med sin storhäst. Hon utgår ifall något inte känns rätt eller om hon inte har kontroll.


Dock kan jag hålla med om att det ser hemskt ut när hon red på B-ponnyn Bellman. Hon var alldeles för lång och den ponnyn ser helt förstörd ut även om han hoppar som en gud. Allt går alldeles för snabbt..

Anmäl
2014-05-29 15:23 #18 av: *~HamsterHamster~*

#17 Ja hon hoppar bra, ja... Det ser bra ut. Det enda jag stör mig på är att hon rider så hårdhänt ibland. Hon verkade ju ha lite problem med Hilda som hon red med för böjd nacke, hjälptyglar och var stel(hästen alltså). Hon är iallafall en av dem bättre i hennes åldersklass.

Fast man skulle ju kunna önska att hon får sina hästar lite mer lugna så att hon inte ska behöva vara så hårdhänt för att  få ner farten, framförallt på ozzy som också verkar vara rätt så kastig med huvudet. Nellie är ju mogen av sig vilket jag tycker är bra, hon brukar ta bra beslut ja. Att hon hänger sig i tyglarna är det enda saken jag blir lite upprörd över. Hon kanske borde tänka på att kanske börja rida med sidepull så att hon inte råkar vara för hårdhänd och tillfogar hästen smärta med bett eller hackamore. Själv kommer jag nog sluta rida med bett helt. Jag är lite fundersam över hela alltet med ridningen xD

Jag hoppas bara hon inte blir en av de där elitryttarna som hoppar över 1,50 m och förstör hästens leder och hela hästen och sedan köper nya hästar av familjens pengar och försäkringspengarna. Av dessa finns det alldeles för många.

Hennes sits är mjuk, hon rider bra vägar. nu ska hon bara få hästarna i riktig form och rida lite mjukare fast det borde hon ju klara :) Hon kommer nog inte läsa denna tråd.

En sak jag heller inte fattar är att alla tror att jag snackat skit. Jag hade bara en åsikt om hur det ser ut när hon rider. Jag sa ju aldrig att hon är en skitmänniska eller kränkte henne på något sätt. Jag blev helt enkelt ledsen och upprörd när jag såg bellman filmen och Ozzy out of control, hon har redan förbättrat sig när hon rider honom och jag hoppas det blir ännu bättre.

Ville egentligen inte skriva mer men aja XD

Anmäl
2014-05-29 17:26 #19 av: imsuchadiva

Du vill inte använda en nosgrimman men du tycker att man ska rida med sidepull? Hur får du det att gå ihop egentligen?

Låter som du är väldigt oerfaren och avundsjuk

Anmäl
2014-05-29 18:46 #20 av: *~HamsterHamster~*

#19 hahaha oerfaren och avundsjuk vad kul x)  jag vill inte rida med nosgrimma för att man stänger igen hästens käft när den har bett i munnen och då kan hästen inte undvika bettet genom att öppna munnen och som du borde veta :) Och med sidepull har hästen ju inget bett i munnen som den behöver undvika, det är så jag får ihop det! Och nu så vill ljag testa vad som funkar bättre för mig, utan nosgrimma eller med sidepull, :D inte alls konstigt eller? Fast jag tror att jag ska rida bettlöst istället för att det är naturligare :)

Det får låta hur du vill höra det :)

Ska försöka filma på nästa tid så får du se hur oerfaren jag är xD

Anmäl
2014-05-31 08:33 #21 av: majaliten

Jag är inte på någons sida men helt ätligt Nellie rider förfärligt men de finns värre det samma med Linn Olsson nej hon rider inte bra men de tycker folk pg deras kända namn de har vra åsikter och bra blogg texter men allt de gör är inte bra och absolut inte deras ridning vad det gäller dem 2
Dressyr mupparna ochbderad Hallgren och dressyr snack är tex bra ryttare man måste skilja på bra och dåligt de är inte sämst men de är inte bra .
Men de man måste tänka på är att kanske inte gå rakt ut och kritisera för hur kul vore der om det virre en själv . Inte kul ibland ovs vad man tycker kan man hålla det för sig själv alla brhöver inte veta vad man tycker . Man vet själv gå bra va tyst och gör inte som dem . Men såklart alla ska få yttra sig men isf i deras blogg eller mail där de kan ha schans att försvara sig

Anmäl
2014-05-31 10:03 #22 av: JustMySelf

#21 jag förstår inte varför du vill sitta och skriva hur dåligt de rider, jag tycker det är omoget och elakt. Och det spelar ingen roll om det är här eller i mail till dem, det är elakt i vilket fall som helst.

Anmäl
2014-05-31 12:49 #23 av: majaliten

Värden är inte en dans på rosor

Anmäl
2014-05-31 15:10 #24 av: JustMySelf

#23 Nej det är det inte för henne heller, det ger inte dig någon rätt att skriva sådant där. Jag hoppas du är väldigt ung med tanke på att du beter dig otroligt omoget.

Anmäl
2014-06-01 00:29 #25 av: majaliten

Tyck vad du vill men en sak jag funderat över är att så fort man ger kritik positivt är de ok men är ne negativ kritik så är det inte ok . Men då borde ingen kritik alls få före kommande att genom positiv kritik dömmer man ju lika mycket och gör mins lika mycket rätt och fel . Elak är man nu inte sen är det en definitions aspekt anser jag .

Anmäl
2014-06-02 19:35 #26 av: Quirinia

Detta är inte negativ kritik. Det är nätmobbning. (Vad är negativ kritik btw....?)


Anmäl
2014-06-02 19:58 #27 av: *~HamsterHamster~*

#26 Äh, det här är inte nätmobbning jag undrar hur du får det till det?För det första har jag kritiserat sättet hon rider på, jag har varken skrivit fula ord eller kallat henne dumma saker eller klankat ner på henne onödigt mycket. Dessutom har jag skrivit en sak om hennes ridsätt och inte om personen själv, ja okej det ingick lite personkritik, men var det verkligen elakt. 

Det här skulle varit nätmobbning:Jag kallar henne för fula saker, klankar ner på henne och UPPREPAR detta. Jag har inte gjort personangrepp eller något annat som  skulle klassas som mobbning.

Om någon säger till mig: "Du är inte alls bra på att rida, det ser hemskt ut! (Plus argument)." Ja visst okej, då vet jag vad den tycker! Hur skulle jag få detta till mobbning? Det var lite elakt och på, men det blir lätt så när man är väldigt upprörd över en sak.

Näää, är lite förvirrad nu...


Anmäl
2014-06-02 20:08 #28 av: Quirinia

Upprepande eller inte, detta är personangrepp på hög nivå. Du skapar en tråd, eftersom du måste dela med dig av att Nellie Berntsson rider otroligt hemskt och använder bett som hon inte använder fel och dåligt, alltså va? 


Ang. "Om någon säger till mig: "Du är inte alls bra på att rida, det ser hemskt ut! (Plus argument)." Ja visst okej, då vet jag vad den tycker! Hur skulle jag få detta till mobbning? Det var lite elakt och på, men det blir lätt så när man är väldigt upprörd över en sak."

Alltså själva grejen är ju att du skapat en tråd för att diskutera Nellie och Nellies ridsätt, hur hon behandlar sina hästar osv. Otroligt dåligt sätt att uttrycka sig, även fast man nog inte ska uttrycka sig om vad man tycker om alla andra. :)


Anmäl
2014-06-02 21:08 #29 av: *~HamsterHamster~*

otroligt hemskt sa jag ej, Delvis med bett hon inte kan använda ;) Om jag skulle skriva vad jag tycker om alla andra så skulle hela ifokus översvämmas av hat xD Jag insåg ju mitt fel, men enligt mig är det fortfarande inte mobbning. XD

Anmäl
2014-06-03 11:59 #30 av: Linnea

#26 Vet du inte vad negativ kritik är? Det är motsatsen till positiv kritik. Ger man kritik ska den vara konstruktiv, dvs att personen kan ta till sig den och förstå den utan att känna sig påhoppad, förlöjligad eller annat. Utan negativ kritik hade ingen kommit nånvart. Rider du för en tränare och den säger att du rider för dåliga vägar så är det negativ kritik, säger tränaren istället att du rider bra vägar så är det positiv kritik.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2014-06-03 16:15 #31 av: imsuchadiva

Hamster jag väntar fortfarande på en film när du rider :)

Anmäl
2014-06-03 17:11 #32 av: *~HamsterHamster~*

#31 det gör jag med xD Fast det ända jag skulle kunna visa nu är en film från fyra år sedan hahaha XD Kommer tyvärr dröja länge. Kan verkligen tro vad du tänker om mig nu, till exempel "hon vill inte visa hur hon rider" men tyvärr har jag just nu inga möjligheter att visa mina kunskaper. Det dröjer minst till miten av sommarlovet skulle jag tro :) Det som är svårast är nog att jag inte har egen häst. Kan ju försöka Fråga  min kompis som är fyra år äldre än mig om jag får rida henens hopphäst under sommarlovet dock är denna häst inte van vid bettlöst, men troligen skulle jag kunna rida den utan nosgrimma XD

Förlåt, jag vet själv hur oerhört barnslig och okunnig jag låter nu x)

Anmäl
2014-06-03 20:32 #33 av: Linnea

Jag tycker inte att det handlar om hur bra man själv rider. M
Då skulle ju nästan ingen kunna klaga på elitryttarna om man måste kunna hoppa 1.50 för att få klaga på deras ridning. Det handlar mer om hur man skulle vilja rida.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2014-06-03 20:47 #34 av: *~HamsterHamster~*

#33 vad menar du med hur man skulle vilja rida? Hur "bra" man vill rida eller hur mycket man tänker på hästen när man rider? Som till exempel vill jag helst rida utan bett och har börjat utan nosgrimma, men vill övertala min tränare att jag får rida, eller försöka rida me sidepull.

Fast jag tycker att man inte bara borde vilja utan också försöka :)

Anmäl
2014-06-03 20:51 #35 av: Linnea

#34 Hur du vill rida helt enkelt. Så som du vill rida vill du troligtvis att andra också skulle göra för att du anser att det är bäst. Vad som är bäst är ju upp till var och en. Att vilja och att göra är inte samma sak, alla har inte möjligheten att lära sig rida som man vill.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2014-06-03 21:01 #36 av: *~HamsterHamster~*

Vad som är bäst är upp till var och en? Så om man vill hoppa 2 m i höjd, så är det man själv vill och det som är bäst för en själv, men vem tänker då på hästen? Jag är lite förvirrad och förstår inte riktigt *efterbliven*

Anmäl
2014-06-11 11:58 #37 av: iMAKiTTYCAT

Om hon red förfärligt så skulle hon inte ha kvalat till falsterbo i helgen Galen

Anmäl
2014-06-11 15:54 #38 av: majaliten

Haha fara många i dressyr och hoppning kvalat för att man är favorit

Anmäl
2014-06-11 16:47 #39 av: Linnea

#37 Jag säger inget om nellies sätt att rida för jag har inte kollat men jag har sett många som rider varken snyggt eller schysst och som ändå tävlar framgångsrikt. Lösningen heter snäll (kuvad?) häst. Sen att alla hästar förmodligen går bättre när de är glada har gått dessa personer helt förbi eller så är de övertygade om att den är glad, de kan helt enkelt inte läsa hästar.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2014-06-11 18:07 #40 av: imsuchadiva

#38 vet du ens hur ett kval går till?

Anmäl
2014-06-14 21:52 #41 av: Tessan01

Nu tycker jag att sajtadmin/medarbetare kan ta bort tråden. Så många till behöver inte läsa denna tråd då den var gjord utan att tänka för sig. 

Mvh. Teresa 

Medarbetare på Sydkorea iFokusGlad

Anmäl
2014-08-06 20:30 #42 av: CarolinePettersson

Jag brukar aldrig kommentera på sådana här trådar överhuvudtaget, men något som stör mig är denna mening "En sak kan jag också säga, att hon inte rider sina hästar så bra som det går... om hon fortsätter så kan hon ju till och med trubba av sina hästar så att hon måste göra ännu hårdare hjälper."

Hur vet du att Nelllie inte rider sina hästar så "bra som det går" har du själv ridit hennes hästar och vet vad de går för? Har du någon aning om hur de fungerar och vilket sätt man ska hantera dom?  Tänk om hästarna var otroligt överheta den dagen som just filmen filmades?

Nellie har blivit otroligt framgångsrik och lägger ner så otroligt mycket tid och bryr sig om sina hästar. Känner hon att något är fel så utgår hon och ser alltid till hästens bästa.  I Räkanhoppet skippade hon till och med finalen som hon hade kvalat med Hilda bara för att ta det lugnt och inte skynda upp i klasserna.

Anmäl
2014-08-06 23:03 #43 av: Wilmarabbit

Varför just hänga upp sig på nellie, bara för att hon är känd? det finns jääääättemånga som rider värre än henne, det är så lågt att hänga ut en enstaka person i mängden. URSCH 

Anmäl
2014-08-06 23:20 #44 av: majaliten

De roliga är att om man inte kan avgöra de dåliga så kan man absolut inte säga att hon gör de bästa för sin häst du är inte där bakom kulisserna hela tiden så man bör egentligen inte kunna säga de ena en de andra. För vi har ju inte vart där Eller sätt något så vare sig om det är dåligt eller gått kan ingen uttala sig isf . Om man ska va sådan vilket är sant . Hur vet vi att hon gör de bästa för sin häat de kan värka så . Man kan skriva mycket . Samma sak med de dåliga .

Anmäl
2014-08-07 00:54 #45 av: Wilmarabbit

#44 Helt rätt

Anmäl
2014-08-07 11:34 #46 av: *~HamsterHamster~*

Vad lustigt att denna tråden ska grävas ut igen,

#45 Du är ett Nelliefan :P Det skulle inte varit bättre om jag hängt ut en annan person enligt mig. Jag vet att jag gjort ett fel och jag vet att jag aldrig  kommer göra så igen. Dessutom hatar jag inte henne... Jag gillar henne till och med, men inte riktigt när jag ser henne med hästarna ;)

Då ska jag väl prova rida hilda, men det kommer inte funka så bra på början då man behöver tid för att vänja sig vid en häst. 

Det är inte bra när hästen lägger sig på bettet eller dras bakom lod, Hon har nog lite för heta hästar, hon kan inte så jätte bra med dom som det ser ut. Med saga går allt bättre också om hon enligt mig tar i för mycket helt enkelt. Hon tänker kanske inte på att hästmunnen är så känslig? vad vet jag?

Som sagt är jag väldigt känslig när detser ut att göra ont, nacken i lätt hyperflexion som lägga sig på betten och öppna munnen och mungiporna dragna upp till öronen(lite överdrivet), jag gillar helt enkelt inte att se sådant och när jag ser sådant blir jag upprörd och gör lätt saker jag inte tänker över^^ som denna urgamla tråd som alltid ska grävas ut igen.

Anmäl
2014-08-07 13:20 #47 av: imsuchadiva

Ts, jag väntar fortfarande med spänning på att få se en film när du rider :)

Anmäl
2014-08-07 13:36 #48 av: *~HamsterHamster~*

#47 Haha jag visste att du skulle komma igen^^ Jag har slutat rida ponnyer. Funderar på att skaffa egen häst om något år eller två. Just nu så kör jag, då jag blivit för stor för de hästar jag rider, jag kan inte skänkla korrekt längre eftersom mina ben är för långa.

Ska se om jag får börja rida lite hästar hos min gamla hopptränare. Jag säger till när jag har film jag lovar^^

Anmäl
2014-08-09 01:58 #49 av: Wilmarabbit

#46 Är långt ifrån en berntssoner men jag tycker inte det är rätt att hänga ut personer, Hon får så mycket hat och allt  så det får lixom va stop ngn gång. om du tycker nellie rider dåligt håll det inom dig, Du som de flesta skulle nog li ledsen om någon hängde ut dig som enstaka person :/

Anmäl
2014-08-09 09:54 #50 av: *~HamsterHamster~*

#49 har du inte läst hela inlägget? det räcker nu med attt säga att jag gjort fel^^

Anmäl
2014-08-09 12:10 #51 av: imsuchadiva

#48 du och dina bortförklaringar :)

Anmäl
2014-08-09 12:18 #52 av: *~HamsterHamster~*

#51 hahaha, ja vadå ska jag skicka bild på lillponnyn jag red på? xD Eller ska jag ta bild på när jag kör? :) eller filma en liten stund när jag kör. också om jag måste använda mobilen isåfall Skämtar fast det funkar intsä bra för mig än när jag kör x)

Anmäl
2014-08-11 17:02 #53 av: Linnea

#51 Jag hoppas att du aldrig fäller kommentarer om hur andra rider om dom är på högre nivå än dig själv. Tydligen får man inte ha åsikter om hur folk rider om man inte själv kan göra om det. Det är som att inte klaga på politiker pga att man inte klarar att vara politiker själv.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2014-08-11 20:20 #54 av: majaliten

Så jävla bra skrivet 53 jag kunde inte sagt det bättre själv priken över i t

Anmäl
2014-08-11 20:50 #55 av: imsuchadiva

#53 givetvis kan jag ge andra kommentarer, både positiv och negativ kritik.
Men det är stor skillnad på att ge en person kritik och att starta en tråd där allt går ut på att rent av tala illa om en annan person.

Anmäl
2014-08-11 21:15 #56 av: *~HamsterHamster~*

Jag tror att jag är sjukt efter just nu^^

Anmäl
2014-09-05 19:52 #57 av: komkoma

Varför tas inte denna tråden bort?! 

Anmäl
2014-09-05 20:07 #58 av: *~HamsterHamster~*

#57 varför ska alla gräva fram tråden igen? om ingen svarar på denna tråde kommer den glömams bort ändå.

Men jag undrar samma sak :/

Anmäl
2014-09-05 21:46 #59 av: komkoma

Skrev ju bara här för att den låg längst upp, Igen. 
Tycker det är dags att Admin kliver in och plockar bort den nu.

Anmäl
2014-09-07 22:42 #60 av: majaliten

Tyvärr är det så just på hoppsastegen att admin hag vart otroligt inaktiv då
De lät väl inge upplysas

Anmäl
2014-11-19 18:59 #61 av: ponnyrider

Jag tycker att Nellie rider väldigt bra! Både på sina storhästar och Ozzy. 

Ang. Bellman som DU #17 : "Dock kan jag hålla med om att det ser hemskt ut när hon red på B-ponnyn Bellman. Hon var alldeles för lång och den ponnyn ser helt förstörd ut även om han hoppar som en gud. Allt går alldeles för snabbt.."; Bellman ÄR en väldigt svår ponny att rida (har erfarenhet då jag har provridit honom efter att Linus lämnat tillbaka honom till Matilda Sparrenhöök som äger honom) och Nellie har ridit honom jättebra!!

Förresten,  #0 / #58 hur vet du vad Nellie använder för bett?? Känner du henne eller har hon sagt vad hon har för bett till dig? ;) 

Anmäl
2014-11-19 21:16 #62 av: Flöffo

Men snälla, varför putta upp denna tråden igen? 

Anmäl
2014-11-19 23:18 #63 av: *~HamsterHamster~*

#62 det undrar jag med XD

#61 Som en bra ryttare som har mjuk hand och mycket väl vet vilken skada ett bett kan göra borde man se att hästarna tycker att det är fruktansvärt obehagligt. Framförallt i hoppningen ser man tyvärr väldigt många hårdhänta ryttare och nellie är en utav dem. Du får tycka att brutal ridning är bra du får tycka att det är bra att inte visa mjukhet mot hästen. Du får väl tycka att det är bra att vissa "elitryttare" kör in sporrarna så att det blir avtryck eller att det börjar blöda. Bara för att man är elitryttare betyder det inte att man rider bra. Jag har sett många privatryttare som rider betydligt bättre än elitryttarna som bara brukar vara ute efter pengar.

"Förresten,  #0 / #58 hur vet du vad Nellie använder för bett?? Känner du henne eller har hon sagt vad hon har för bett till dig? ;)" 

Jag hoppas verkligen på att den fråga inte är seriös,Du vet väl att man kan se vilka bett man använder utan att ha det liggandes framför sig, Framförallt ser man hävstångseffekt osv.

TYvärr så är det fakta att hon är hårdhänt, och jag tycker att det är fruktansvärt respektlöst mot dessa djur.

Och jag tilläger, sluta gräva ut denna tråd det är fruktansvärt tråkigt och nervigt. För alla :)

Anmäl
2014-12-03 20:14 #64 av: billy_klara

Nellie är en stark tjej med attityd och känsla. Jag tycker det är väldigt fel att skriva så om henne, bara för att man har sett videor på hur hon rider så kan man inte bedömma henne. Vi har ju aldrig suttit på hennes hästar eller varit med på hennes lektioner. Hon har en grym tränare som verkligen vet vad som behövs. Inte tror jag att hon släpper upp Nellie på en 1,70 häst och tävla på 1,30m hinder? Hon vet vad hon gör och hon gör det bäst! Punkt slut.

Anmäl
2014-12-03 20:25 #65 av: *~HamsterHamster~*

#64 För det första, sluta ta upp tråden, för det andra om du försvarar henne ta fram riktiga argument som visar att hon rider bra. För det tredje man kann utifrån videor mycket väl se hur en människa rider.  För det fjärde hon kann vara hur snäll som helst som människa, men jag vill inte vara hästen hon sitter på!

Anmäl
2014-12-03 23:15 #66 av: imsuchadiva

Av det jag sett på filmer så har nellie utvecklats något grymt senaste året! Hennes ridning är jätte fin nu, det väldigt proffsigt och "lätt".

Anmäl
2014-12-05 18:50 #67 av: Tessan01

Ingen ide att ta upp tråden mera! Den är gammal och tråkig att läsa för alla! Så snälla ta inte upp denna mera! Ledsen

Mvh. Teresa 

Medarbetare på Sydkorea iFokusGlad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.