Utrustning

Svansfläta på häst som sparkas

2016-11-19 17:43 #0 av: alehajo

Hej

På min ridskola där jag rider finns det en häst som inte riktigt gillar när man går bakom, oavsett om det är inne i stallgången, i ridhuset och det kvittar om det är hästar eller människor. Han sparkar alltså om man går bakom. Han sparkar även om man bara är snett bakom. Vi ska tävla om ca en vecka och jag måste då fläta svansen på honom och fläta in röd rosett + röda band...är visserligen bara en klubbtävling men vill gärna göra det för det är inte kul om någon rider in i honom och blir sparkad.

Jag undrar nu hur jag på bästa sätt kan göra en fin svansfläta på honom utan risk för att bli sparkad?
Det kvittar om någon håller i honom och pratar med honom, han sparkar ändå så om någon har nåt tips så vore jag tacksam..

Anmäl
2016-12-01 14:30 #1 av: iMois04

Jag vet inte hur mycket han sparkas, men när min häst har velat sparkas så har jag stått väldigt nära (alltså så dina egna ben är emot hästens på en sida) så att sparken inte tar hårt om hon sparkar. Vet inte om det funkar för dig men men...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.