Utrustning

Racesafe väst

2018-07-07 17:48 #0 av: Random12300

Hej! För ett tag sedan köpte jag en racesafe väst på hööks, det blev lite hastigt eftersom vi hade bråttom men hon som hjälpte oss sa att den satt bra så då köpte vi den. När jag kom hem sen och provade och kände efter lite mer tyckte jag att den kändes ganska lång? Vet att många använder racesafe till just hoppning då man inte har så stort bakvalv och man står ju ändå upp i lätt sits nästan hela tiden. Men saken är den att jag har ingen egen häst utan rider på ridskola och därför är det både hoppning och dressyr och dessutom olika sadeltyper. Är rädd att den är för lång när jag rider dressyr... kan inte testa den heller så vet inte vad jag ska göra. Måste veta snart om jag måste lämna tillbaka den, annars får jag använda den 1 gång (om den är för lång) och sälja den för samma pris? Storleken är S normal back, kan någon snälla hjälpa mig och säga vad jag ska göra? Ni får gärna säga hur era racesafe västar sitter också, tack :) Svårt att förklara hur långt ner den går men ungefär så att om jag står upp så slår den i lite i ”toppen” på rumpan

Anmäl
2018-07-24 12:31 #1 av: Winstona

Min racesafe väst är jag jättenöjd med. Inga problem med vare sig dressyr eller någon annan form av ridning. Fanns det inte möjlighet att prova västen i en sadel innan du köpte den? Jag köpte min på mässan i samband med GHS och där upplevde jag inte med någon väst jag provade att det slog i bakvalvet.

En annan sak att ta hänsyn till är ju att du kanske växer och (jag gissar bara) om du bara rider en gång i veckan kanske det inte spelar så stor roll? Sen vet jag inte hur det är på din ridskola men de flesta hästarna har nog allroundsadlar? Och då spelar det ingen roll om du hoppar eller rider dressyr.
Hoppas det hjälpte dig lite om du inte redan fattat ditt beslut

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.